недеља, 24. фебруар 2019.

Novi roman iz edicije Vulkan Young Adult: Pod srećnom zvezdomVulkan izdavaštvo predstavlja roman iz edicije Vulkan Young Adult: Pod srećnom zvezdom. Roman koji je oduševio tinejdžere širom sveta postaje živopisniji kad se nađe u rukama čitalaca. Autorka knjige Rošani Čokši veoma je popularna na američkom tržištu, a inspiraciju pronalazi u knjigama o indijskoj mitologiji koje je čitala u detinjstvu.
Dok zabrinuto gleda u zvezde i sudbinu koja je čeka, Maja želi samo jedno: da nastavi školovanje. Kad njen otac odluči da organizuje venčanje kako bi izbegao političke obračune, ona protiv svoje volje postaje kraljica Akarana i žena radže Amara. Nijedna od ove dve uloge nije ono što je očekivala. Kao kraljica, mora da pokaže svoju moć, a kao Amarova žena, počinje da oseća nešto prema njemu, mada to ne želi. I dok otkriva da i Akaran krije sopstvene tajne – hiljade zaključanih vrata, staklene vrtove i drvo koje daje sećanja umesto voća – Maja će posumnjati da joj je život u opasnosti.
Rošani Čokši jedna je od najprodavanijih YA autorki na listi Njujork tajmsa. Do sada je objavila nekoliko naslova, i svi su bili nominovani za nagrade Nebula i Locus. Godine 2016. sa romanom Pod srećnom zvezdom autorka je proglašena za finalistu za nagradu Andre Norton. Živi i radi u Džordžiji. Detinjstvo su joj obeležile knjige o indijskoj mitologiji, što je uticalo na njen rad.

Нема коментара:

Постави коментар