петак, 15. фебруар 2019.

Koncert pijanistkinje Alesandre Čeleti u Beogradu, u Muzičkoj galeriji Kolarca




Poznata italijanska pijanistkinja i kompozitor, Alesandra Čeleti, održaće koncert u Beogradu, 25. februara u Muzičkoj galeriji Kolarca (Studentski trg br. 5). Ona će izvesti kompozicije čiji su autori Erik Satie i Gurdjieff/De Hartmann, kao i nekoliko dela čiji je ona autor. 


Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen tako da se prisustvo koncertu može obezbediti prijavljivanjem na sajtu Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.


Koncert se održava u Srbiji kao deo brojnih kulturnih, naučnih i ekonomskih manifestacija povodom obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije i 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda. 

 
Čeleti je predstavnica avangarde u klasičnoj muzici, poznata po izvođenjima dela autora među kojima su: Erik Satie, Claude Debussy, Maurice Ravel, Baldassarre Galuppi, Gurdjieff / De Hartmann, John Cage i drugi. Nastupala je širom sveta, u zemljama Evrope, Afrike, Azije i Amerike.  Poznata je i po svom koncertnom performansu širom Italije “Piano piano na putu”, čime je organizovala besplatne putujuće koncerte na pozornici na kamionu. Neobična turneja u kojoj emocije jedne umetnice i njen klavir prelaze hiljade kilometara i gde ona svira na prelepim mestima u skrivenim delovima Italije, postala je deo dokumentarnog filma koji je osvojio i nekoliko nagrada na festivalima.

U Beogradu Alesandra Čeleti će predstaviti i svoj materijal sa albuma koji izlazi na vinilu,  pod nazivom #cellettiblue .





PROGRAM:


Alesandra Čeleti

I descend to you, You ascend to me
Burning
Le jour dans la nuit
Gurđijev/De Hartman iz albuma “Sacred Honey”
Meditation
Song of Fisherwomen
The Waltz
Sayyid chant
Alesandra Čeleti
Blue One
Erik Sati
Gnossienne n.4
Gnossienne n.3
Gnossienne n.1
Alesandra Čeleti
Magenta
La rosa ha ucciso l'orchiedea bianca
Le vrai nom du vent ent

Нема коментара:

Постави коментар