понедељак, 25. фебруар 2019.

47. FEST - Crni anđeo




“Crni anđeo” je premijerno prikazan u nedelju 24. februara u 19:30 u Kombank dorani (bivši Dom sindikata) gde su se glavni glumci pokloniti publici nakon projekcije. Pre toga u 13 časova u press sali FEST-a glumci su razgovarali sa srpskim novinarima.


Triler “Crni Anđeo” u režiji Luisa Ortege, premijerno je prikazan na festivalu u Kanu. Producent je Pedro Almodovar, a film se bavi istinitom pričom o serijskom ubici koji je trenutno poznat kao najduže zatočeni zatvorenik u argentinskom zatvoru. Debitant Lorenco Fero našao se u glavnoj ulozi okrutnog tinejdžera Karlosa, koji kreće na krvavu avanturu sa svojim najboljim prijateljem. 


Za razliku od većine filmova o serijskim ubicama, reditelj Ortega se ne udubljuje previše u psihologiju i ne traži opravdanje u mračnoj prošlosti - Karlos je obožavan od malih nogu, odrastao je sasvim srećan, i izgleda kao pravi anđeo. Ovaj film pruža fascinantan uvid u svet jednog od najozloglašenijih argentinskih zločinaca. Ortega na interesantan način tretira ovu mračnu figuru i stvara film koji je visoko stilizovan, okupan suncem i svetlim bojama, i oplemenjen momentima humora.


Za razliku od pravog Raula, pravi Karlos Eduardo Robledo Puč je još živ, danas ima 67 godina i na doživotnoj robiji je. Njegova kratka i burna kriminalna prošlost uključuje najmanje 17 pljački, 11 ubistva i nekoliko seksualnih napada i silovanja. A fotografije njegovog anđeoskog lica i dalje izazivaju jezu.



Luis Ortega je rođen 1980. godine u Buenos Airesu. On je reditelj i scenarista, poznat to ostvarenjima Black Box, Dromómanos and Monobloc.


Država:     Argentina, 2018
Program:     Glavni takmičarski program
Trajanje:     118’
Režija:     Luis Ortega
Scenario:     Sergio Olguín, Luis Ortega, Rodolfo Palacios
Uloge:     Lorenzo Ferro, Chino Darín, Daniel Fanego, Mercedes Morán, Cecilia Roth, Peter Lanzani, Luis Gnecco
Festivali:     2018 Kan, San Sebastijan / Cannes Film Festival, San Sebastián International Film Festival
Filmografija:     2018 El Angel / The Angel / Crni anđeo
    2012 Dromómanos
    2005 Monobloc
    2002 Black Box
Fotografija:
    Julián Apezteguia
Montaža:     Guille Gatti
Producent:     Agustín Almodóvar, Pedro Almodóvar, Javier Braier, Micaela Buye, Leticia Cristi, Pablo Culell, Esther García, Axel Kuschevatzky, Matías Mosteirín, Sebastían Ortega, Hugo Sigman
Produkcija:     El Deseo, Kramer & Sigman Films, Underground Contenidos
Distributer:     Dexin Film

Нема коментара:

Постави коментар