петак, 10. новембар 2017.

Uručene nagrade 51. Bitefa






U četvrtak, 9. novembra u 19 časova u Kaldrma Bar (Skadarska 40b) svečano su uručene nagrada 51. Bitefa - Grand prix „Mira Trailović“ i 40. Politikine nagrade za najbolju režiju reditelju Jan Fabru za predstavu „Olimp: u slavu kulta tragedije - predstava od 24 sata” u produkciji Trublejn/Jan Fabr, Antverpen, Belgija.

Ovom prilikom umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica dao je kratak osvrt i podelio utiske sa 51. Bitef putovanja. U okviru dodele Evropske nagrade za pozorište - Premio Europa per il Teatro, 13. decembra u Rimu međunarodnom tribinom biće obeleženo 50 godina od osnivanja Bitefa i date prvi obrisi sledećeg Bitefa. 

Nebojša Bradić, urednik kulturno-umetničkog programa Javnog servisa,  najavio je da će u decembru svake subote od 23 sata na Drugom kanalu u okviru pet termina „TV teatra“ RTS predstaviti najbolje fragmente ove predstave.

Bitef je najaviti i prvu Donatorsku večeru koju organizuje u saradnji sa I&F McCann Grupom, a koja će se održati 15. novembra, sa početkom u 20h, u hotelu Square Nine:

 „U okviru te večere biće organizovana aukcijska prodaja umetničkih dela a novac od prodaje će dopuniti naš budžet. Umetnici koji su poklonili svoje radove su Vlada Veličković, Uroš Đurić, Mihail Milunović, Vuk Vidor Veličković...“

Nakon dodele nagrada upriličena je dodela zahvalnica prijateljima festivala, koktel i posluženje za zvanice i novinare, uz pratnju muzičkog sastava Afro Live Act (Ilija Rudović aka Rudhaman - beat, Milan Jančurić - saksofon, Stefan Rokvić - perkusije).

Od 20:30 do 21:00 u istom prostoru Jan Fabr je potpisivao svoju knjigu NOĆNI DNEVNIK 1985 - 1991, izdanje Kulturnog centra Beograda i Vulkan izdavaštva (2017). Povodom dodele nargrade izjavio je:

„Hvala za nagradu. Igrači, glumci, performeri u mojoj kompaniji su toliko posvećeni svom radu.  Mi smo 12 meseci od 11 pre podne do 3 sata ujutru radili na predstavi 'Olimpu'."

Нема коментара:

Постави коментар