уторак, 14. новембар 2017.

Japansko - srpski festival filma (JSFF)


Japansko - srpski festival filma (JSFF) je festival kulturne razmene između Srbije i Japana koji se jednom godišnje održava u Beogradu i Tokiju u organizaciji udruženja CULTCRAVE i Jugoslovenske kinoteke. JSFF prikazuje kratkometražne filmove japanskih i srpskih autora ili filmove snimljene na području Srbije i Japana na zadatu temu. Kao pionir savremenog tipa multidisciplinarnog događaja, posetiocima pruža mogućnost da upoznaju, analiziraju i učestvuju u povezivanju ove dve zemlje.

Četvrti po redu JSFF sastoji se od takmičarskog, revijalnog i pratećeg programa (kulturno-umetnički i edukativni sadržaji) na temu "TABOO". U 2017. godini naš cilj je da osvestimo, preispitamo i uporedimo lične i nacionalne tabue.

Osim da ojača kulturnu razmenu između Srbije i Japana kroz filmsku umetnost, cilj JSFF-a je i da omogući promociju mladim umetnicima, podrži saradnju na polju filmske produkcije između Srbije i Japana i da programskim sadržajem i pratećim aktivnostima promoviše srpsku kulturu i umetnost u Japanu i obrnuto.

PROGRAM:

14.11.2017.

18:00 Otvaranje multimedijalne kolektivne izložbe srpskih i japanskih autora na temu TABOO
19:00 Taboolarenje - tribina - Japansko srpski festival filma / Oni ruše tabue - gosti iz Srbije i Japana pričaju o ličnim iskustvima
20:00 Filmski program / Svečano otvaranje, dodela nagrada i takmičarski program

15.11.2017.

17:00 "Nije TABOO! Zaštiti se!" HIV - kontracepcija i zaštita? Dokle smo stigli? / radionica JAZAS
18:00 "Ne posmatraj, reaguj! Ljudska bića nemaju cenu!" / radionica UNITAS FOND i CRVENI KRST
19:30 "3000 karaktera: Japan i Srbija, razgovori putnika" / tribina
20:30 Drugi deo takmičarskog programa i počasni filmovi

Нема коментара:

Постави коментар