понедељак, 6. новембар 2017.

Концерт: MARK LANEGAN BAND


 
уторак, 07. новембар 2017. у 20:30,ДОБ//Американа
 
Поп Депресија, Кишобран и Одличан хрчак у сарадњи са Домом омладине Београда имају част и задововољство да најаве концерт Марк Ланеган Бенда који ће се одржати 7. новембра 2017!

Легендарни певач и некадашњи лидер култног састава Screaming Trees, идол Курта Кобејна, музички отац Нирвани и Pearl Jam, омиљени певач свих других музичара и за многе божанство гранџа и Американе - јединствени Марк Ланеган - после две године враћа се у Београд!

Mark Lanegan Band промовише албум "Gargoyle" који је објавио крајем априла и за који је у престижној музичкој штампи добио невероватне критике ("Mojo" максималних 5 звездица, "Uncut" 8/10).



Марк Ланеган је одржао три распродата концерта у Дому омладине Београда (2012, 2013, 2015), а овог пута његов концерт у Београду, уз наступ у Загребу дан раније, једини је у региону. Његова мешавина Американе, соула и блуза, рокенрола и спејс-диско звука јединствена је на целокупној музичкој сцени, а његов вокал један је од најупечатљвијих у историји рокенрола: уз бок Џонију Кешу, Тому Вејтсу, Леонарду Коену и Нилу Јангу, његовим великим узорима.

Своју каријеру Ланеган је започео пре више од 30 година у, показало се касније, изузетно важном и утицајном, али и увелико потцењеном бенду Screaming Trees. Између 1986. и 1996. Марк Ланеган је са Screaming Trees објавио седам студијских албума, а први соло - "The Winding Sheet", представио је 1990. године. Премда су после потписа за велику издавачку кућу и објављивања шестог албума "Sweet Oblivion" 1992. забележили значајан комерцијални успех, ипак су остали у сенци својих популарнијих млађих колега који су управо у њима тражили инспирацију. Сингл с тог албума "Nearly Lost You" постала је њихова најпознатија песма на чему могу да се захвале пре свега култном филму "Singles" снимљеном у Сијетлу 1992, у којем су учествовали и неки од стварних актера тамошње музичке сцене представљене у филму.

Многима је Ланеган познат по раду са Queens of the Stone Age, а са њиховим успехом и његова самостална каријера долази у фокус шире публике па тако 2004. албум "Bubblegum" постиже помало неочекиван комерцијални успех.

Ланеган је познат и по бројним сарадњама и гостовањима на туђим албумима, аутора као што су Исобел Кембел (некадашњом певачицом шкотских Belle and Sebastian) и Грег Дули (певач и гитариста Afghan Whigs и The Twilight Singers, с којим је пуних шест година водио заједнички пројекат The Gutter Twins). Уз горе наведене главне сараднике, листа музичара који су имали ту срећу да им мрачно-шармантни вокал Марка Ланегана обогати издања предугачка је, а неки од њих су: Moby, Earth, Bomb the Bass, Soulsavers, UNKLE, Mad Season, Slash, Duke Garwood, Melissa Auf der Maur, Martina Topley Bird...
Овог лета Марк Ланеган је свирао и свираће на највећим фестивалима света (Primavera, Glastonbury), а после тога креће на велику клупску турнеју. До краја године објавиће и своју прву збирку поезије са причама о песмама, "I Am The Wolf" за коју су уводне текстове написали Џон Кејл и Моби.

 Улазнице су продаји на благајни Дома омладине и свим пунктовима Евентима, као и онлине на www.eventim.rs по следећим ценама:

  1.  2500рсд од 1. септембра до 6. новембра
  2.  2800рсд на дан концерта 7. новембра.

Нема коментара:

Постави коментар