недеља, 12. новембар 2017.

ANĐEO UNIŠTENJA, NY MET, 2017-Cineplexx

Metropoliten opera nam predstavlja američku premijeru opere Tomasa Adèsa „Anđeo uništenja”, koja je inspirisana istoimenim filmom Luisa Bunjuela. Nakon premijere na festivalu u Salcburgu 2016. godine, Njujork tajms je ovu operu nazvao „inventivnim i odvažnim događajem”. „Anđeo uništenja” je fantazija o večeri sa koje gosti ne mogu da pobegnu. Tom Kerns, koji je napisao libreto, režira ovom novom produkcijom, pod dirigentskom palicom Tomasa Adèsa.

Nakon premijere na festivalu u Salcburgu 2016. godine, Njujork Tajms je ovu operu nazvao „inventivnim i odvažnim događajem”. „Anđeo uništenja” je fantazija o večeri sa koje gosti ne mogu da pobegnu. U  formalnoj večeri u jednoj bogataškoj palati, gosti  nisu u stanju da napuste prostoriju. Ostavši bez hrane i vode, prisiljeni su da koriste svu svoju domišljatost kako bi preživeli.

 

subota, 18. novembar od 19h, Cineplexx

 

Tom Kerns, koji je napisao libreto, režira novom produkcijom, pod dirigentskom palicom Tomasa Adesa. Brojna operska trupa izvodi ovo savremeno delo među kojima su: Odri Luna kao Leticija Majnar, Džozef Kajzer kao Edundo de Mobile, Amanda Ećalaz u ulozi Lusije de Nobile, Sali Mathus kao Silvija de Avila i Sofi Bevan kao Beatris. Pored ovih izvođača, Metropoliten scenu će krasiti Alis Kut, Kristina Rajs, Istin Dejvis, Frederik Antoun, David Portiljo, Dejvid Adam Mur, Rod Gilfri, Kevin Burdet, Kristijan Van Horn i Džon Tomlinson.

Kupovinom karata za 4 ili više izvođenja u sezoni ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1.300 dinara. Pojedinačne karte su u prodaji po ceni od 1.500 dinara po predstavi. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs.

Нема коментара:

Постави коментар