понедељак, 27. новембар 2017.

Доктор Шустер Милановачког позоришта на сцени Звездара театра






Представа Доктор Шустер Душана Ковачевића у извођењу Милановачког позоришта гостоваће на сцени Звездара театра 27. новембра у 20 часова.

Глумачку екипу представе чине Драшко Обреновић, Марија Крсмановић, Марија Тодоровић, Александар Аврамовић, Предраг Лошић, Бранко Кнежевић, Павле Стековић, Виктор Вујић, Милан Аћимовић и Крсман Недељковић.

Представа је освојила значајне награде на републичким и међународним фестивалима током ове године. На Фестивалу варошких позоришта у Пожаревцу, Драшко Обреновић је добио најпрестижније глумачко признање „Миливојев штап и шешир“, а награду за сликовито креирање лика је припало Марији Крсмановић за лик Дивне Кос. 



На Међународном фестивалу глуме „Бескрај 10 квадрата“ у Прокупљу, представи је припало чак пет награда – признање „Најголем Хистрион“, одлика која се додељује најбољој представи, одлика за најбољу мушку улогу (Драшко Обреновић), глумца вечери (Драшко Обреновић), најбољу епизоду – награда „Душан Хаџиманић“ (Предраг Лошић) и најбољу костимографију (Биљана Кнежевић). На овом фестивалу представи је припала и награда публике.

Како редитељ Бранко Кнежевић истиче: 

„Доктор Шустер је комедија? – или драма?, или и комедија и драма је питање које се поставља и кад се промишља о Молијеровим или Чеховљевим драмама – или комедијама? Само питање, које се испречило, говори довољно о сложености драме која спада у сам врх не само Ковачевићевог опуса, него целокупне српске драмске литературе...“

Милановачко позориште се већ представило београдској публици са успехом у Звездара театру приликом извођења представе Тартиф током прошле позоришне сезоне.

Нема коментара:

Постави коментар