понедељак, 20. новембар 2017.

Dani slovenačkog filma u Srbiji


Film "Istim putem se ne vraćaj" Jože Babiča, u Beogradu se otvara ova  manifestacija. Film je premijerno prikazan 22 novembra 1965, scenario su pisali Branko Pleša i Giorgio Sestan  a uloge tumače Ljubiša Samardžić, Davor Antolić, Jože Zupan, Miha Baloh, Petre Prličko, Vesna Krajina



Projekcije u Beogradu su u Jugoslovenskoj kinoteci. 22. i 23. novembra. a 24. i 25. filmovi će biti prikazivani u dvorani u Kosovskoj ulici.



U Pančevu će se Festival otvoriti dan ranije - 21.novembra i trajaće do 24. a projekcije će se prikazivati u Domu Omladine Pančevo - sala Apolo. U Nišu će se filmovi prikazivati u Kulturnom centru, a dan otvaranja je 23.novembar.


Sve projekcije u svim gradovima su besplatne.

Manifestacija obuhvata i prateće sadržaje. Tema ovogodišnjeg okruglog stola je "Sudbina čoveka u jugoslovenskom i postjugoslovenskom filmu" a izložba  u holu Kinoteke u Uzun Mirkovoj, posvećena je pozorišnom i filmskom reditelju Jožetu Babiču povodom 100 godina odrođenja.




Manifestacija se održava u organiziciji Društva Slovenaca u Beogradu - Sava a podržali su je Ambasada Republike Slovenije u Beogradu, Filmski centri Srbije i Slovenije, Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Ministarstvo kulture Slovenije, Urad za Slovence prek meje in v svetu Republike Slovenije, Nacionalni savet slovenačke manjine Republike Srbije, Jugoslovenska kinoteka u Beogradu i Slovenačka kinoteka u Ljubljani.



PROGRAM DANA SLOVENAČKOG FILMA U SRBIJI

22.11.2017. Sreda

Jugoslovenska kinoteka | Uzun Mirkova 1

17:30h
Istim putem se ne vraćaj (90 min.)
režija: Jože Babič
uloge: Ljubiša Samardžić, Davor Antolić, Jože Zupan, Miha Baloh

19:00h
Izložba Jože Babič, 100 godina rođenja

20:00
Otvaranje
Fontana (15 min.)
režija: Goran Vojinović
uloge: Frančesko Borki, Bojan Emeršič, Moamer Kasumović, Jernej Šugman
Slovenija, Australija i sutra ceo svet (130 min.)
režija: Marko Naberšnik
uloge: Jure Ivanušin, Minca Lorenci, Aljoša Ternavšek, Mojca Simonič



 

Нема коментара:

Постави коментар