уторак, 7. новембар 2017.

Slobodna Zona na bis


Pet filmova koji su privukli najveću pažnju publike na tek održanom festivalu Slobodna Zona biće prikazani u okviru programa „Slobodna Zona na BIS". Festival Slobodna zona ponudio je paralelno u Beogradu, Novom Sadu i Nišu više od 45 igranih i dokumentarnih filmova pokreću, preispituju i stavljaju u prvi plan teme o kojima se danas malo govori.

Dodelom nagrada okončano je još jedno izdanje festivala Slobodna Zona. Odlukom žirija u sastavu: scenaristkinja Simona Nobile, producentkinja Jelena Angelovski i novinar i filmski kritičar Vladan Petković, nagrada za najbolji angažovani film u međunarodnoj selekciji dodeljena je poljskom dokumentarcu "Pričest" Ane Zamjecke.

Specijalno priznanje u međunarodnoj selekciji
pripalo je španskom filmu "Ada za gradonačelnicu" u režiji Pau Fausa.

Žiri u sastavu docentkinja Fakulteta dramskih umetnosti i montažerka Aleksandra Milovanović, slovenački reditelj Matjaš Ivanišin i reditelj Marko Grba Singh za najbolji angažovani film u regionalnoj selekciji proglasio je "Buffet Željezara" u režiji Gorana Devića.

Specijalno priznanje u regionalnoj selekciji pripalo je grčkom filmu "Osmi kontinent" u režiji Jorgosa Zoisa.

Nagrada "Human rights" u regionalnoj selekciji dodeljena je hrvatskom dokumentarnom ostvarenju "Blink" Jakova Labrovića.

Srednjoškolski žiri, koji su činili Mihailo Živanović, Ana Deljanin, Nemanja Kozlina, Branislav Beković, Đorđe Bakoč, Sergej Sokolov i Ana Stojmenović, "Nagradu 14+" dodelio je filmu Ane Zamjecke "Pričest".



Film Ja nisam tvoj crnja koji je 6. novembra svečano zatvario festival, biće repriziran  7. novembra od 17 časova u Dvorani kulturnog centra.



Projekcija filma Gaza Surf Klub reditelja Mikija Jamina i Filipa Gnadta, koja je bila rasprodata u Domu omladine Beograda, naći će se ponovo na programu 7. novembra od 19 časova u DKC-u.



Muškarci ne plaču, film iz regionalne selekcije koji je izazvao najveće interesovanje publike te se tražila karta više, moći ćete pogledati 7. novembra od 21 sat.



Čavela, portret najveće meksičke zvezde tradicionalne muzike i ljubavnice Fride Kalo, moći ćete da odgledate u Doma omladine Beograda, u utorak 7. novembra od 18 časova.






Dokumentarni mjuzikl Dan oslobođenja koji je svečano otvorio XIII Slobodnu Zonu u Sava Centru, na bis će biti prikazan 7. novembra od 21 čas u Domu omladine Beograda.

Karte za projekcije u Dvorani kulturnog centra već su puštene u prodaju na biletarnici Kulturnog centra, a karte za program „Slobodna Zona na BIS" u Domu omladine Beograda biće u prodaji od 6. novembra na biletarnici DOB-a i svim prodajnim mestima Eventima.

Slobodna zona na bis – program

Dvorana KCB – utorak, 7. novembar

17.00… Ja nisam tvoj crnja
19.00… Gaza surf klub
21.00… Muškarci ne plaču

Dom omladine Beograda – utorak, 7. novembar

18.00… Čavela
21.00… Dan oslobođenja

Нема коментара:

Постави коментар