уторак, 28. новембар 2017.

Duša od stakla – Jelena Milošević Jovanović


Slikarka i dizajnerka Jelena Milošević Jovanović predstavće od 5. decembra 2017 u u Velikoj galeriji Domu vojske Srbije izložbu pod nazivom „Duša od stakla – snaga poteza”,. Pored impresivni komada stakla, od kojih se većina prvi put pojavljuje pred beogradskom publikom, biće izložen i jedan mali segment izložbe koji predstavlja njen omaž stvaralaštvu, ljubavi i njenoj vezi sa velikim srpskim slikarem Zoranom Jovanovićem Dobrotinom. O njihovom umetničkom životu već sam pisao


Tramvaj se blago ljuljao i sporo prelazio preko starog mosta. Sava ispod njega je mirno tekla. Gazili smo jesenje lišće u svom bojama, a snažan novembarski vetar besno ga je bacao na fasade kompleksa poznatog pod imenom Staro sajmište.


Neka žena je užurbano prostirala veš, a uplašeno kuče, tamo negde, iz zapećka, podmuklo režalo. Uputili smo se u jedan umetnički atelje, u potrazi za jednom zanimljivom pričom, u kojoj vino igra značajnu ulogu. Već izdaleka, atelje je isijavao nekom vanzemaljskom svetlošću, nekom toplinom, poput bogate novogodišnje jelke, toliko u suprotnošću s mrakom, koji je oko njega vladao. Stresli smo se od novembarske studeni i žurno pokucali na vrata ateljea.


 

Нема коментара:

Постави коментар