четвртак, 30. новембар 2017.

Čudo u bioskopima




U trenutku aktuelizacije i pojačane borbe svih institucija protiv vršnjačkog nasilja pred nama je jedan film koji tematizuje ovaj rastući problem. 

Film ČUDO kroz toplu priču nam približava svet jednog dečaka koji je svojom dobrotom porazio zlo, dočaravajući ga kroz situacije koje on preživljava u toku svog školovanja. 


Ogi je desetogodišnji dečak koji mora da živi  s teškim genetskim poremećajem zbog kog od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Nakon 28 operacija zbog kojih nikad nije mogao normalno da pohađa školu, s deset godina ga roditelji ipak upisuju u peti razred osnovne škole Beecher. Ogi  u školu kreće s puno straha i neverice i boji se kako će svakodnevno biti izložen pogledima, zgražanju i komentarima svojih školskih prijatelja.



Bazirano  na bestseleru Njujork Tajmsa (srpsko izdanje Dereta), ČUDO  je neverovatna, inspirativna, iskrena priča o Ogiju Pulmanu, dečaku s teškim genetskim poremećajem,zbog kog od rođenja ima unakaženo lice i glavu.


Flmska umetnost, zahvaljujući svojoj popularnosti, izražajnim sredstvima, i mogućnosti da stigne do velikog broja ljudi trebalo bi da se bavi pitanjima koje su od krucijalne važnosti za razvoj društva, a pogotovo kada se javi problem koji pogađa decu, a problem vršnjačkog nasilja jeste jedna od najvećih pošasti savremenog društva.

Poučan film koji će sve gledaoce bili oni mali ili veliki, deca, tinejdžeri ili odrasli, podstaći na razmišljanje o drugarstvu, pravdi, zlu...i kako je moguće biti dobar čovek bez obzira na sve.



U filmu glavne uloge tumače Džulija Roberts, Oven Vilson i Džejkob Trembli kao Ogi Pulman.

Film ČUDO u bioskope dolazi u četvrtak 30.11 u distribuciji Blitz Film-a.



Нема коментара:

Постави коментар