понедељак, 13. новембар 2017.

Akademfest povodom jubileja AP AKUD „Branko Krsmanović“


Od 15. do 19. novembra, Akademsko pozorište AKUD Univerziteta u Beogradu „Branko Krsmanović“ organizovaće festival akademskih, amaterskih pozorišta – Akademfest.

Akademsko pozorište ove, 2017. godine, proslavlja svoj jubilej, 95 godina postojanja. Za sve ove godine ovo pozorište je bilo mesto „početaka“ glumaca, reditelja, scenarista… naših velikana filmske i pozorišne scene.

Pored redovnog repertoara i obnove predstava, ali i premijernih izvođenja, više od deset godina bio je organizovan i festival amaterskih pozorišta pod nazivom „10 dana Krsmanca“.

Ovaj festival bio je jedini ove vrste u prestonici, ali i mesto na kome je mnogobrojna publika mogla da uživa u radu ovog festivala; poslednji je održan 2012. godine.

Kako je ovo godina jubileja Akademskog pozorišta, a vođeni idejom i potrebom publike za ovakvom vrstom manifestacije u glavnom gradu, Akademsko pozorište obnoviće festival amaterskih pozorišta u novom ruhu.

Za pet dana festivala publika će imati priliku da gleda predstave Teatra „Levo“ AKUD „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda, „Punk Freud“ iz Beograda, Dramskog studija „Ćoše“ iz Obrenovca, Banjalučkog ansambla mladih iz Banja Luke i Akademskog pozorišta SKC Niš.

Karte se prodaju po simboličnoj ceni od 150 dinara i možete ih rezervisati na mail office@krsmanovic.rs ili broj telefona 3613-451 ili ih kupiti na sam dan predstave.

Program Akademfest –a

 

Sreda, 15. novembar (20.00)
Dom Bernarde Albe – Teatar Levo

Četvrtak, 16. novembar (20.00)
Volim te kao konja – Punk Freud

Petak, 17. novembar (20.00)
Šine – Dramski studio Ćoše, Obrenovac

Subota, 18. novembar (20.00)
Krivica – BAM teatar, Banja Luka

Nedelja, 19. novembar (20.00)
Mučenici – AP SKC Niš

Нема коментара:

Постави коментар