понедељак, 13. новембар 2017.

Otvoreni poziv za prijave dece za učešće u programu "Mali pozorišni eksperti" 2017-18


Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Srbije poziva decu uzrasta 8 do 12 godina iz Beograda da se pridruže programu MALI POZORIŠNI EKSPERTI.
Uzbudljivo iskustvo i pozitivni rezultati Pilot projekta Mali pozorišni eksperti koji je prošle godine započeo učešćem grupe dece kao članova Dečjeg žirija na 13. Zvezdarištu , a zatim nastavljen tokom narednih osam meseci, uverio je grupu mladih profesionalaca iz oblasti pozorišnih umetnosti, kao i pedagoga, koji su ovaj projekat inicirali i vodili, da je neophodno da nastave rad sa novom generacijom dece kako bi se program dalje razvijao i prerastao u stalni projekat ispitivanja i razvoja publike koji će delovati pod okriljem ASITEŽa.
MALI POZORIŠNI EKSPERTI su deca uzrasta od 8 do 12 godina koji će tokom školske 2017 /2018. godine učestvovati u, za njih namenski kreiranom pozorišnom i obrazovnom programu, u Beogradu. Program obuhvata besplatnu posetu pozorištu jednom mesečno, upoznavanje i radionice sa glumcima, rediteljima, dramaturzima, pozorišnim pedagozima i drugim stvaraocima, upoznavanje se sa kulturom odlaska u pozorište, osnovama gledanja predstave, elementima scene i drame, kao i sa različitim pozorišnim formama.
Cilj programa je razvoj dečjih interesovanja za pozorište, uspostavljanje navike odlaženja u pozorište, bolje razumevanje pozorišta od strane dece. Istovremeno, program će omogućiti pozorišnim stvaraocima i stručnjacima da bolje razumeju dečje potrebe, očekivanja i perspektivu kada je reč o pozorištu. Program se, nakon prve eksperimentalne godine, realizuje drugi put u Beogradu, a ambicija tima je da se proširi i na druge gradove Srbije.

MALI POZORIŠNI EKSPERTI će proći kroz niz radionica i drugih aktivnosti koje će ih ohrabriti i osnažiti u iznošenju mišljenja prema pozorišnim predstavama koje pogledaju, opremiti ih veštinama komunikacije sa pozorišnim autorima i izvođačima, kao i sa publikom sačinjenom od svojih vršnjaka. Program će podrazumevati prisustvo dece na aktivnostima jednom mesečno u unapred utvrđenom terminu. Učešće u programu je besplatno.
Osim predstava sa repertoara beogradskih pozorišta za decu, MALI POZORIŠNI EKSPERTI imaće priliku da gledaju i gostujuće domaće i inostrane predstave na festivalima pozorišne umetnosti za decu, gde će moći da se upoznaju sa drugim kulturama, pozorišnim izrazima i novim tendencijama. Prvi u nizu biće festival Pozorište Zvezdarište koji se održava od 17. do 23. novembra. Mišljenje i ocene MALIH POZORIŠNIH EKSPERATA biće dragocen doprinos kritici pozorišta za decu i mlade, ali i autorima u cilju razvijanja novih poetika u scenskom izrazu za ovu publiku.  
Pozivamo roditelje ili staratelje da prijave svoju decu uzrasta 8 do 12 godina za učešće u ovom programu najkasnije do srede, 15. novembra. Zainteresovani treba da popunjen formular pošalju na email malipozorisnieksperti@gmail.com.
Formular za prijavu možete preuzeti sa sledećeg linka: https://drive.google.com/file/d/1JsxpfK7HdJhKRHPqUBsCSHjIpG65kHFM/view (Open in New Tab / Otvori u novom prozoru)




ASSITEJ Srbija



Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade Asitež Srbija je neprofitna strukovna organizacija koja deluje u oblasti profesionalne pozorišne umetnosti za decu i mlade u Srbiji. Organizacija promoviše pozorišnu umetnost za mladu publiku na najvišem umetničkom nivou, podstiče i prati njen razvoj, afirmiše pozorišno stvaralaštvo i stvaraoce na domaćoj i internacionalnoj sceni sa ciljem da svojim ukupnim delovanjem utiče na promenu stava prema pozorišnom stvaralaštvu za mladu publiku. Asitež Srbija okuplja profesionalna pozorišta za decu i mlade, institucije, festivale, grupe i pojedince koji profesionalno deluju u ovoj oblasti u Srbiji i broji preko 50 članova.

Нема коментара:

Постави коментар