среда, 1. новембар 2017.

FLUX Radio, online radio stanica studenata Fakulteta dramskih umetnosti




Koliko puta ste čuli ono čuveno:

„Treba mi malo prostora!“

Obično se to dešava kada ste prezasićeni monotonijom i kada vam treba nešto novo, sveže, okrepljujuće. Evo mogućeg rešenja!



FLUX Radio je radio stanica studenata Fakulteta dramskih umetnosti koja kreira medijski prostor za mlade autore, producente i ljubitelje radija. 

„Svojom programskom koncepcijom i muzičkom selekcijom, FLUX za cilj ima da pokaže da je radio mnogo više od jukeboxa-a A-list hitova ali i da stvori priliku mladim ljudima da kroz nove forme i razne načine obrađuju različite teme!“ ističe PR ovog radija Teodora Bosanac obećavajući „jedinstven i urban radio-program, u kom će se promišljati aktuelne teme iz umetnosti, kulture i medija.“


Glavna ideja je da ponude svojim vršnjacima radio-program onakav kako oni zamišljaju da bi radio-program za mlade trebalo da izgleda - mesto gde se obrađuju aktuelne teme, u najvećoj meri iz sveta umetnosti i kulture, koje se itekako tiču studenata i mladih, a o kojima se u javnosti ne govori mnogo, i gde se sluša muziku koja se ne vrti na većini domaćih radio-stanica, onu koja je nova, autentična i zavređuje medijski prostor.

„FLUX Radio je predispitna vežba (projekat) za studente IV i III godine Menadžmenta i produkcije u pozorištu, radiju i kulturi na FDU, tokom koje osmišljavamo, pripremamo, organizujemo i realizujemo, uz pomoć svojih kolega sa katedre za Snimanje i dizajn zvuka, vrlo autentičan radio-program namenjen pre svega ostalim studentima“, kaže Milena Janković, direktorka ovogodišnjeg FLUX-a.


Ovakav program će se realizovati u okviru redakcija jutarnjeg, kulturnog, zabavnog, muzičkog i informativnog programa, koji će se ove godine baviti konkretno medijima.

Kako mediji vide i kreiraju program za mlade?

Na osnovu čega?

Ša sve treba jedan događaj u kulturi da ispuni da bi prešao prag vidljivosti u medijima?

I još mnogo toga. 


Program ovogodišnjeg FLUX radija emitovaće se iz studija na FDU putem Internet stream-a, od 10. do 19. novembra, pod sloganom "Upali lampicu".
 

Link: cdn.maksnet.tv/vp/static/media/fluxradio/index.html

Нема коментара:

Постави коментар