субота, 25. новембар 2017.

НОВЕ ФОРМЕ, НОВИ ПРОСТОР у Културном центру Београд

 
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАДА
Галерија ПОДРООМ , Трг републике 5/-1
улаз из Књижаре Вулкан

недеља, 26. новембар у 20:00

отвара сцену Подроом!


НОВЕ ФОРМЕ, НОВИ ПРОСТОР

Извођењем представе НЕУРУЧЕНА ПИСМА, 26. новембра у 20 часова, Културни центар Београда отвориће простор своје Галерије Подроом за нове сценске форме и перформансе.
 
У жељи да прошири и оснажи своју програмску делатност, увођењем нових облика извођачко-сценских пракси, као и да истакне и ојача присутност и видљивост простора Галерије Подроом, као јединственог уметничког простора, Културни центар Београда започеће рад на новој програмској целини која ће се бавити пре свега новим сценским облицима. 

Постојање независних група, пројеката и уметничких идеја која не могу да се реализују и изводе у постојећим позоришним институцијама и сценама, као и тенденција да различити уметнички изрази обликују нове просторе игре и нову комуникацију са публиком, стварајући нове сценско-извођачке жанрове, иницирали су идеју да се управо у простору Галерије Подроом отвори могућност њихове реализације. Овај нови сценски простор игре под називом ДОЊИ НИВО, биће отворен за све уметнике, пре свега позоришне, који истражују нове форме, нови сценски језик, нове поетике и начине комуникације с публиком, који кроз поп-културне феномене истражују комплексност свакодневице и на оригинални начин промишљају извођачке праксе, друштвену стварност и савремени тренутак. 
На овај начин Културни центар Београда жели да подстакне развој нових форми, новог уметничког израза и нових уметника, као и да кроз нову намену промовише постојећи уметнички простор као нови простор.

п р о г р а м:

недеља 26. новембар у 20:00
 
НЕУРУЧЕНА ПИСМА
виртуелна преписка Исидоре Секулћ и Албера Камија.
Играју: Душанка Стојановић Глид и Горан Јевтић



уторак, 28. новембар u 20.00
 
Музичко драмски манифест: НАЈГОРЕ НАЈБОЉЕ ВРЕМЕ

О музичко драмском манифесту: НАЈГОРЕ НАЈБОЉЕ ВРЕМЕ



аутор пројекта: Душанка Глид Стојановић

глумци: Љубомир Бандовић, Хана Селимовић, Владимир Алексић

драматург: Неда Гојковић

музичари: Никола Драговић - виолина, Владимир Гурбај - кларинет, Ђорђе Антић - тромбон, Иван Мирковић - хармоника, Миша Јовановић - удараљке, Ирена Поповић - клавир и композитор

Тема овог музичко-драмског манифеста је тврдња да је најгоре време за живот, најбоље за стваралаштво. Тегобе егзистенцијализма, и страдање у мрачном времену, свевремену. Овај музичко-драмски манифест је настао као последица страдалачког времена Винавера, Мајаковског, Брехта, Кафке, који говоре о томе да морамо да прогласимо да смо свесни.

Улаз  се не наплаћује.




Нема коментара:

Постави коментар