уторак, 16. август 2022.

Burg teatar u Novom Sadu otvara 49. INFANT

 


Uz očaravajuću  "Gospođicu Juliju", Burg teatara novosadska  publika imaće priliku pre Bitefa da vidi delo Žige Divjaka, nove teatarske zvezde koja je ustalasala pozorišnu scenu Sloveniju. U Novi Sad stiže i nadaleko čuveno Nacionalno pozorište Mađarske sa  čuvenim "Vojcekom", a festival kruniše "Kafka Machine" Srpskog narodnog pozorišta.

Predstavom "Gospođica Julija", Strindbergom u režiji Mateje Koležnik, sa glumcima koji pomeraju granice glumačkog esnafa, otvoriće 10. septembra 49. INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra. 

 


 

Dan kasnije, Nacionalno pozorište Mađarske dolazi sa svojim, među mađarskom kritikom, hvaljenim "Vojcekom" i plejadom izuzetnih mladih glumaca koje je svojim provokativnim rediteljskim konceptom okupio Atila Vidnjanski, mlađi. 

 


 

Sledećeg dana, 12. septembra,  a pre nastupa na ovogodišnjem Bitefu predstaviće se Žiga Divjak, novo pozorišno lice, koji svojom pozorišnom estetikom oduševio slovenačku publiku. Sarađujući sa  dramskom spisateljicom Katarinom Morano, koja teme koje nas se i te kako tiču otvara na jedan posve jedinstven način, u Mestnom gledališču ljubljanskom napravio je predstavu "Talog" za koju  slovenačka teatarska kritika kaže da se ne sme da se propusti.


 

Završnica 49. INFANT-a pripašće 13. septembra ovdašnjiem  Srpskom narodnom pozorištu i reditelju Veljku Mićunoviću sa predstavom  "Kafka Machine".

Sve predstave 49. INFANT-a igraju se na sceni Srpskog narodnog pozorišt, na velikoj sceni – "Jovan Đorđević", osim novosadske predstave koja se igra na maloj sceni  ("Pera Dobrinović").

Predstave počinju u 20 sati, osim bečke predstave koja počinje u 18 sati. Mađarsku predstavu, zbog specifičnog načina igranja (publika sedi na sceni sa glumcima) može da gleda svega 100 ljudi.

 

Karte za 49. INFANT mogu se kupiti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.

 

Pretprodaja karata na blagajni Srpskog narodnog pozorišta, tokom koje će cena karte biti manja, počinje 18. avgusta.

Fotografije: Susanne Hassler Smith,  Eöri Szabó Zsolt, Peter Giodani.

Нема коментара:

Постави коментар