четвртак, 23. мај 2019.

Kompletni lineup IX Regius festivala u Šibeniku




Od Kulturnikovog stalnog dopisnika iz Zagreba



Najveći festival široke lepeze alternativnih žanrova u Dalmaciji - Regius festival, upravo je otkrio svoj ovogodišnji kompletni lineup sastavljen od osam bendova i pet DJ setova.


Deveto izdanje Regius festivala ovog leta, 12. jula otvara na novoj dalmatinskoj festivalskoj lokacijiji - Martinskoj u Šibeniku, koja će uz Regius u šest nedelja ugostiti šest različitih muzikih  festivala.


 
Lineup 2019:



Električni Orgazam / Eyesburn / Zoster / Sajsi MC / MARIN IVANOVIĆ STOKA / Cold Snap / Them Moose Rush / Piknik Park - Linkin Park Tribute Band / Daboo / Dreger Rofellos / Radio Los Santos / Babilonska / Škalja&Sokol


 


 

REGIUS FESTIVAL OBJAVIO NIKAD BOGATIJI PROGRAM

 



Na novu festivalsku meku stižu Električni orgazam, Eyesburn, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Cold Snap, Them Moose Rush, Piknik Park i mnogi drugi.


Osam bendova i pet DJ setova smenjivaće se tokom dva dana devetog izdanja Regius festivala koji je kroz godine opravdao status jednog od najboljih festivala alternativne glazbe u Hrvatskoj te time stavio Šibenik na mapu ljubitelja festivala takvog tipa. Ništa drukčije neće biti 12. i 13. jula uz dosad najbogatiji i najraznovrsniji program.



Regius je jedan od onih festivala koji gotovo nikad ne ponavlja izvođače, a organizatori se uz to trude da dovedu bendove koji nikad nisu imali prilike da sviraju u Šibeniku. Tako će ove godine čak šest od osam bendova imati premijerni nastup u tom gradu.  


Iako je Električni orgazam jedan od najvažnijih i najdugovječnijih rock bendova ovih prostora, u svojoj gotovo četrdesetgodišnjoj karijeri nikad nisu svirali u Šibeniku, a zahvaljujući Regiusu to će se promeniti ovog leto. Na festival ne dolaze na krilima stare slave već na krilima aktualnog prošlogodišnjeg albuma „Gde smo sad“ kojeg je kritika proglasila njihovim najboljim u poslednjih 30 godina. 




Osim njih kao headlineri najavljeni su kultni beogradski hardcore/reggae sastav Eyesburn koji je pre dva meseca prekinuo višegodišnju pauzu pa će upravo Šibenik izabrati kao prvi i zasad jedini nastup u Hrvatskoj gde stižu nakon Exita. 



Jedan od bendova kojeg su priželjkivali fanovi na društvenim mrežama Regius festivala je svakako mostarski rock/reggae sastav Zoster čija je gotovo dvadesetogodišnja karijera obežena sa četiri studijska albuma. Bend koji je poznat po svojim energičnim nastupima i melodičnim, lucidnim tekstovima, nastupao je na svim najvažnijim festivalima u regionu pa je logičan slied bio i Regius. 

 

Novi headlineri pridružili su se ranije najavljenima; jedinstvenoj beogradske reperke Sajsi MC i jednom od prvaka hrvatskog hip-hopa Marinu Ivanoviću Stoki

 
 

Osim njih, šibensku publiku zabavljaće još bendovi Cold Snap koji su najdugovječniji hrvatski metal sastav, bjelovarski prog noise rock trio Them Moose Rush koje je ugledni Europavox uvrstio među najveće europske rock nade 2018. godine i najpoznatiji Linkin Park tribute bandPiknik Park iz Mađarske koji ima fanove diljem sveta, pa tako i u Hrvatskoj gde su redovito imali rasprodate koncerte. 

 
 
 
 
 

Međutim, muzika neće odjektivati samo u večernjim časovima na Martinskoj.  Svi oni koji se budu smestili u festivalski kamp koji je besplatan, uživaće u dobroj mjuzi i tokom dana zahvaljujući DJ-evima koji će se smenjivati u dnevnom i večernjem programu, a to Daboo, Rofellos, Babilonska, Los Santos i rezidenti festivala Škalja i Sokol.



Posebnost ovogodišnjeg izdanja, osim muzičkog dela, je svakako i nova lokacija – čarobni rt Martinska koji se nalazi na početku šibenskog kanala, a pruža sve ono što zamišljate od letnog festivala: more, predivnu prirodu, gustu borovu šumu, blizinu grada, a opet dovoljnu udaljenost. Radi se definitivno o jedinstvenoj festivalskoj lokaciji na kojoj će se ovog leta u sklopu projekta Martinska Šibenik  desiti šest festivala različitih žanrova tokom šest nedelja, a čast da bude prvi među njima ima upravo Regius. 


Ako vaše idealno leto podrazumeva spoj mora i muzike, onda je Martinska vaš logičan izbor!



Ulaznice: Cena festivalske ulaznice koja uključuje i 4 dana kampovanja je 120 kuna (oko 190 rsd.), a možete je nabaviti na: http://bit.ly/RegiusFestival

 

 Fotografije Martinske Igor Bergam 

Нема коментара:

Постави коментар