петак, 15. јул 2022.

III Ilustrofest na Kalemegdanu

 

Na konkurs za učešće na trećem Ilustrofestu , festivalu ilustracije jedinstvenom u zemlji i regionu prijavilo se 350 autora iz 30 zemalja sveta.  Stručni žiri su činili uglavnom laureati prošlogodišnjeg Ilustrofesta: Miloš Desko Ćosović (prošlogodišnji dobitnik Grand Prix –a) iz Srbije, nagrađene ilustratorke iz Slovenije Tamara Rimele i Brigita Klajnšek, Nebojša Cvetković (srpski ilustrator iz Hrvatske) i Ivana Simić, urednik ilustrovanih edicija za decu (DexyCo izdavaštvo).

Odabrali su 114 autora iz 23 zemlje:  iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije, Rumunije, Italije, Španije, Nemačke, Poljske, Ukrajine, Moldavije, Rusije, Irana, , Kazahstana, Turske, Egipta, Sjedinjenih Američkih Država, Kolumbije , Kanade, Kube i Brazila.

Bazar ilustracije (19-22h.) biće prilika da mladi umetnici besplatno izlože i prodaju svoje ilustracije, kao i ilustrovane predmete (nakit, torbe, majice, posuđe, rokovnici, plakati…).

Za vikend (24. i 25. jula, od 19h do 22h) u sklopu pratećeg programa Festivala biće organizovane besplatne dečije radionice crtanja.

Нема коментара:

Постави коментар