петак, 20. децембар 2019.

Film Nebeska tema pod zvezdama



Dokumentarni film „Nebeska tema“ o velikanu naše muzike Vladi Divljanu zatvoriće ovu godinu na najbolji mogući način: projekcijom pod zvedanim beogradskim nebom u otvorenom bioskopu.

Film će biti prikazan u okviru Novogodišnjeg Open Air bioskopa na Trgu Nikole Pašića u Beogradu 23. decembra od 20 časova, ulaz je slobodan.


Poslednja ovogodišnja beogradska projekcija dolazi nakon rasprodate bečke premijere koja je 16. decembra održana u bioskopu Stadtkino. Tako su dva grada u kojima je Vlada živeo pokazala veliku ljubav prema njemu. 

Podsetimo, film je u beogradskim bioskopima igrao svakodnevno skoro 4 meseca!




Puno ljubavi i predivne energije stiglo je od publike koja je u velikom broju od premijere, koja je održana na Vladin rođendan 10. maja u beogradskom Sava centru, pogledala film.

Film je do sada videlo više od 18.000 ljudi, a prikazan je u 20 gradova u Srbiji i 10-ak u Hrvatskoj, uključujuću rasprodate premijere u Beogradu i Zagrebu (11. jun, Lisinski). "Nebeska tema" je takođe prikazana i na Sarajevo Film Festivalu, zatim u Skoplju, Podgorici, Nikšiću, Bijeljini, Torontu, Vankuveru, Londonu… a u prvih par meseci 2020. godine film će biti prikazan i u Sjedinjenim Američkim Državama.



Dokumentarni film „Nebeska tema“ je jedinstven i po tome što je svakodnevno igrao u beogradskim bioskopima čitavih 112 dana! Bioskopsko prikazivanje u Beogradu počelo je 16. maja. Na samom početku distribucije film je prikazivan u tri beogradska bioskopa: Kombank dvorani, Rodi Cineplex i Cineplexxu Ušće, a mogao se videti i u Dvorani kulturnog centra Beograda i Domu kulture Studentski grad u dva navrata: u junu na Dok'n'Ritam festivalu i krajem septembra u dva termina. Film je svakodnevno u beogradskoj Kombank dvorani prikazivan od 16. maja do 4. septembra ove godine, što je veoma retka pojava kada su u pitanju i igrani filmovi, a pogotovo dokumentarni!

Нема коментара:

Постави коментар