четвртак, 12. децембар 2019.

Bez buke: Nađa Vračarić / 13.12. / KC Rex


Petak, 13. decembar, u 19:30h
Kulturni centar Rex
Maksima Gorkog 17a

Nakon poslednjeg koncerta i muškog instrumentalnog benda, vraćamo se ženskim vokalima. Ovoga puta u knjiškom
KC Rexa ambijentu nastupa Nađa., indie/art rock projekat iz Novog Sada.

Ova nezavisna i mlada umetnica pleni svojim duhom i energijom kroz svoju izvedbu muzike tako da će srušiti svaki muzički obrazac koji bi se možda od današnje mejsntrim scene očekivao.

Njeno stvaralaštvo je vođeno filozofijom: "Bitno je postati odlučna osoba što je pre moguće, pogotovo kada je ljubav u pitanju. Verujem u horoskop, pogrešne izbore i suštinsku želju da ta uverenja, kakva god da su, propratim dobrim instrumentalom".

U novembru 2016. godine objavila je svoj debitantski demo EP "Venus in Gemini" sa kojim je odradila promociju od festivala Exit preko Dev9tke u Ciglani pa sve do Gradić Festa i nekih od najboljih aletrnativnih klubova u regionu kao što su KSET u Zagrebu, Kvaka 22 i KC Grad u Beogradu i aletrnativnim mestima dom b612 i KC Lab u Novom Sadu na kojim je počela svoju kratku ali veoma sadržajnu karijeru DJa / gitaristkinje / frontmenke.

Zajedno sa Nađom nastupiće novosadski muzičar Marko Čurčić sa kojim će najaviti nekoliko pesama sa predstojećeg albuma "Pretty Bone".


Bez buke radi na struju ali na način koji forsira drugu vrstu elektriciteta od onog sa mreže. Slobodni tonovi, intrigantne vibracije i jake melodije, muzike glasne i tihe, koje se percipiraju po sopstvenom raspoloženju. Uz Bez buke može i da se razgovara i uživa uživo ali isto tako, ili možda još bolje, da se ćuti, razmišlja i uživo uživa.

Ako vam je prva asocijacija soba i kućni ambijent, ok, da, ali ipak ne. Možda bolje da na ovo gledate kao na studio sa nekud odnetim vratima, uđete, izađete, dah svežeg vračarskog vazduha. I podržite izvođače koji će pokazati zašto su baš oni odabrani.

Ulaz na koncert je besplatan.

Projekat Bez buke je podržan od strane Sekretarijata za kulturu Grada Beograda za 2019. godinu.

Нема коментара:

Постави коментар