четвртак, 14. новембар 2019.

Prateći programi umetničke intervencije u stalnoj postavci MAU: „Nezaštićeni svedok br.1: Afrodizijak“


Nezaštićeni svedok br.1: Afrodizijak je istraživački projekat tri institucije - Muzeja afričke umetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti i Filozofskog fakulteta/Centra za muzeologiju i heritologiju, koji realizuju dve kustoskinje - Jelena Spaić i Ana Knežević, jedan stručni konsultant - prof. dr Milan Popadić i osam umetnika - Milica Rakić, Ana Adamović, Irena Kelečević, Ana Vujović, Ivana Ivković, Siniša Ilić, Milica Josimov i Saša Tkačenko.

U okviru pratećih programa u novembru govorimo o konceptu umetničke intervencije, Muzeju afričke umetnosti kao prvoj studiji slučaja, izabranoj u okviru šireg projekta Nezaštićeni svedok. Kustoskinje Jelena Spaić i Ana Knežević govoriće o istoriji sličnih projekata realizovanih na stalnoj postavci MAU, kao i o umetničkim praksama koje razvijaju kreativan dijalog sa institucijama kulture. U okviru prvog novembarskog vođenja, 17.11. od 11 časova možete saznati više i o procesu rada, specifičnosti postavke i načinu na koji umetnički radovi komuniciraju sa pozicijom Muzeja afričke umetnosti nekad i sad. Specijalni gosti drugog vođenja, 24. novembra od 11 časova su umetnici-autori radova koji će publici predstaviti svoju ličnu perspektivu saradnje sa MAU i mesto ovih intervencija u okviru njihovih opusa i poetika.

Intervencija traje do 22. decembra, a informacije o ostalim pratećim programima koji podrazumevaju promociju izložbenog kataloga i finisaž Nezaštićenog svedoka br.1: Afrodizijak očekujte uskoro!

Raspored pratećih programa

Stručna vođenja
Više o procesu rada, značenju umetničkih intervencija i konceptu izložbe saznajte tokom dva vođenja u novembru:
Nedelja, 17. novembar, 11:00, kroz intervenciju vode kustoskinje Jelena Spaić i Ana Knežević.
Ulaz se plaća. Više informacija na stranici „Nedelja u MAU“.



Nedelja, 24. novembar, 11:00, specijalni gosti vođenja su i umetnici-autori radova.
Ulaz se plaća. Više informacija na stranici „Nedelja u MAU“.

Нема коментара:

Постави коментар