петак, 22. новембар 2019.

KORA U CETINSKOJ BAŠTI





Promocija albuma grupe Kora: Kome da priznam    


                         
Kora je beogradski autorski rock bend osnovan 2010 godine. Postavu čine Mladen Živković (gitara), Bojan Mandić (bas), Saša Jovanović (bubnjevi), Goran Čamdžija (vokal) i Zoran Čamdžija (gitara). Pored Gorana i Mladena prvobitnu postavu činili su Miloš Šikman za bubnjevima, Zoran Miletić na gitari i Vladimir Milićević na bas gitari – on je danas član beogradskog sastava Stray Dogg. 



Zvuk sastava Kora definiše mešavina različitih muzičkih pravaca, od hard i dark roka, preko alternative s obrisima panka, do izraza koji čine elementi popa i fanka. Bend se u poslednjih pet godina nametnuo kao kultna koncertna atrakcija kako u samom Beogradu tako i širom zemlje i regiona, svojim solističkim nastupima i učešćem na festivalima. 



Prvi nastup benda Kora na „Battlefest“ demo takmičenju u čuvenom beogradskom klubu Blue Moon dokazao je da njihov eksplozivni performans i profesionalna svirka ne ostavljaju publiku ravnodušnom. Na tom takmičenju osvajaju prvo mesto! Potom dolazi na red humanitarni koncert u Kulturnom centru „Vuk Karadžić“ gde bend deli binu sa mainstream sastavima, Sevdah Baby, Zemlja gruva, kao i sa beogradskim rok legendama, Dejanom Cukićem i Prljavim inspektorom Blažom. Slede mnogobrojno nastupi u raznim klubovima i na festivalima poput „Avala rok festa“, Rock’n’Roll maratona, Teatra 78 – „Nešto se dešava“, „Lake festa“ u Crnoj Gori, „Bojčinske šume“ i mnogih drugih.


Na kultnom „BDFL“ festivalu 2014. bend osvaja treće mesto. Na istom festivalu, pevač i frontmen benda, Goran Čamdžija, izabran je za najbolji vokal celokupnog takmičenja koje je trajalo nekoliko meseci i okupilo stotinak bendova. Godine 2014. bend nastupa kao finalista na čuvenoj zaječarskoj Gitarijadi, a na prestižnom Bunt Rok Festivalu autorke Branke Glavonjić osvajaju drugo mesto 2015. Iste godine učestvuju na svim vodećim regionalnim festivalima: kragujevačkom Arsenal festu, banjalučkom Jelen demofestu, zaječarskoj Gitarijadi, ovoga puta kao revijalni bend.

Prvi zvanični spot za pesmu „Japi“ bend izbacuje početkom juna 2014. Spot dobija pozitivne kritike od strane medijskih kuća i fanova. Takođe, bend je 2015. završio prvi album pod nazivom „Mesto pada“ kao izdanje Lampshade Medie. Početkom 2016. s albumom, bend izbacuje i svoj drugi spot, za pesmu „Reč para grudi“.



Rezultat saradnje sa Menart Srbija je singl pod nazivom „Sad se kajem“ koji najavljuje album čiji smo promociji prisustvovali „Kome da priznam“. a koji je sniman u čuvenom studiu „O“ pod, pod dirigentskom palicom producentske legende Olivera Jovanovica od prošle do ove godine i sa tri promene nabolje studijske operme. Ujedno je uz singl izalazi i spot za pomenutu pesmu. 



Zvuk benda je čvršci i „zategnutiji“ nego ikada, a pesma odiše pop tonovima koje Kora takođe neguje. Album je svetlo dana ugledao 8 novembra, a na njemu je 10 numera. Reakcije kako publike tako i samih medija na pesmu su odlične, te bend krće u pripreme za brojne nastupe kako u zemlji tako i u regionu.

Нема коментара:

Постави коментар