петак, 22. новембар 2019.

NAJAVLJENI GOSTI XXV FESTIVALA AUTORSKOG FILMA




Na jučerašnjoj pres konferenciji  Srdan Golubović najavio da će  Festival  sutra otvoriti  glumac Svetozar Cvetković. Cvetković je glumio u poslednja dva filma Dušana Makavejeva kome je između ostalog Festival i posvećen.



Novitet ovogodišnjeg Festivala jeste to da pretplatnici RTS Planete mogu da gledaju preko dvadeset filmova sa prethodnih festivala.


Među mnogobrojnim gostima Festivala, na veliko zadovoljstvo najavljen je i dolazak italijanske ekipe filmova „Martin Eden“ i „ Izdajnik“ kao i veliki broj mlađih stvaraoca iz pratećih programa. Predstavnica filma „ Martin Eden“  je glumica Jessica Cressy.



Ataše za kulturu Francuskog instituta Catherine Faudry najavila je Francusko-srpske filmske susrete koji će trajati od 28. do 30. novembra. Ove godine filmski susreti posebnu zahvalnost duguju Festivalu autorskog filma kao i Filmskom centru Srbije, istakla je Catherine Faudry. Ideja Francusko-srpskih susreta jeste da se stvore uslovi i okvir koji bi omogućio da se rode novi projekti u koprodukciji Srbije i Francuske.



Ataše Catherine Faudry istakla je tri važna dela ovogodišnjih filmskih susreta. Prvi od njih jeste zvanično predstavljanje sporazuma o koprodukciji između ovih dvaju zemalja koji je potpisan uoči posete francuskog predsednika Emanuela Makrona.





Drugi deo biće posvećen scenaristima u kome će francuski scenaristi imati priliku da se sretnu sa srpskim kolegama. Ciljna gupa trećeg dela su studenti i mladi autori,  s tim u vezi biće predstavljeni svi mogući resursi kada su u pitanju koprodukcije na međunarodnom nivou. Ataše je naglasila tradicionalno partnerstvo sa ACID-om  i Cinéfondation-om.




Direktor Festivala Igor Stanković potvrdio je da će Festival ove godine prikazati svoje najbolje filmove u Nišu, Smederevu, Boru i Gračanici.





NAJAVA PROJEKCIJA:




Bor:



  26. novembar,  film " Parazit" od 20h

  27. novembar,  film " Sorry We Missed You" od 20h



Smederevo:



26. novembar,  film " Parazit" od 20h

28. novembar,  film " Sorry We Missed You" od 20h



Gračanica:



02. decembar,  film " Parazit" od 19h

03. decembar,  film " Sorry We Missed You" od 19h



Niš ( Vilin grad) :



27. novembar, film " Parazit" od 20h
28. novembar, film " Sorry We Missed You" od 20:30h

Нема коментара:

Постави коментар