четвртак, 21. новембар 2019.

Noć pozorišta 2019: Ni na nebu, ni na zemlji




Noć pozorišta 2019 održaće se  u subotu, 23. novembra, u Beogradu i drugim gradovima Srbije, pod sloganom „Ni na nebu, ni na zemlji„. U okviru Evropske noći pozorišta, koja se održava treće subote u novembru, pored predstava planirane su i druge aktivnosti, kao što su predavanja i izložbe

Težište ovogodišnje Noći pozorišta su lokalna amaterska i omladinska pozorišta. Tako će Kulturnom centru „Čukarica“, u subotu, 23. novembra, biti izvedene tri predstave.

  • 17.:00 „Uspavana lepotica“ Studio „Bis!“, u režiriji Dušice Novaković.
  • 19:00, „Audicija – Kako sam dobila ulogu glumice Pan teatra u režiji Mirjane Karanović, Igraju Olivera Viktorović, Elizabeta Đorevska i Bojana Đurašković.
  • 20:30 Sekund i 35 stotinki„, Teatra 011, a u režiji Nataše Radonjić.


Cena karte po predstavi je 350 rsd.



U Beogradskom dramskom pozorištu baš na Noć pozorišta biće održana premijera od  20:30 publika će moći da pogleda „Fine mrtve d(j)evojke“ u režiji Patrika Lazića. 



Predstava je nastala po tekstu jednog od najprovokativnijih hrvatskih  autora, Mate Matišića, koji uz puno crnog humora secira posleratnu stvarnost. 

Na večernjoj sceni Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica od 20:00 premijerno e biti izvedena predstava „Strah od leptira“. Po tekstu Galine Maksimović  i motivima romana „Poljubac žene pauka“ Manuela Puiga), a u režiji Isidore Goncić. Igraju Dušan Kaličanin i Zoran Pajić.

Нема коментара:

Постави коментар