среда, 20. новембар 2019.

Ј А В Н И Р А З Г О В О Р: Чистач на пола пута


Галерија Артгет, Трг републике 5/
I
Петак, 22. 11. 2019. у 19.00

Јавни разговор поводом ретроспективе „Чистач“ Марине Абрамовић у Музеју савремене уметности у Београду, која је дошла тачно до половине, а изазвала је опречне реакције у јавности, биће одржан у петак, 22. новембра у 19 сати у Галерији Артгет Културног центра Београда, у организацији Портала за културу Југоисточне Европе СЕЕцулт.орг и партнера пројеката „Свет око нас – ширење критичарског дијалога“ и „Критика на делу“.

У разговору учествују: кустос београдске поставке Дејан Сретеновић (МСУ Београд), кустоскиња у МСУ Загреб Леила Топић, историчар уметности Јерко Денегри, уметник и професор на ФЛУ у Београду Владимир Николић, уметница Ивана Ранисављевић, учесница реизвођења перформанса Марине Абрамовић, као и уредница у КЦБ-у Зорана Ђаковић Миннити. Разговор ће модерирати Весна Милосављевић ( SEEcult.org
) и Слађана Петровић Варагић (НФЦ Филмарт) – у име партнера пројекта „Критика на делу“ (КНД), који ће овом приликом имати специјално издање уживо пред публиком.

Увод у дискусију биће инсерти из три епизоде КНД о изложби „Чистач“, у којима су критичари на делу били историчарка уметности Биљана Томић, филозоф Јован Чекић и Вокално кустоски синдром.

Више о јавном разговору прочитајте овде
.
 
  Галерије Културног центра Београда су отворене сваког дана од 12:00 до 20:00, сем недељом, државним и верским празницима.

Нема коментара:

Постави коментар