петак, 6. септембар 2019.

Festival italijansko-srpskog filma ponovo u Beogradu, sada već u svom četvrtom izdanju!




Od 23. do 26. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci biće predstavljeni najbolji italijanski i srpski filmovi nastali protekle sezone.

Između ostalog, biće predstavljen film "Ljubav u doba Sh.Rek-a” koji je izazvao veliko interesovanje u Italiji. Film govori o tri para koji počinju da prate eksperimentalnu terapiju pod nazivom Shake Rekord. Reč je o terapiji koja je razvijena ’70-ih godina, ali koja nikada nije isprobana. Zahvaljujući novim tehnologijama danas je moguće sprovesti ovu terapiju za parove pomoću elektronskih narukvica koje omogućavaju praćenje fizioloških podataka pacijenata i, uz pojedinačne razgovore i razgovore u paru, terapeutu pomažu u određivanju toka terapije. Cilj Sh.Rek. terapije je da pomogne pacijentu da ponovo pronađe sebe unutar para sledeći put koji može dovesti i do razilaženja samog para ukoliko on ne funkcioniše dobro, a koji istovremeno stvara dva zdrava i svesna pojedinca. "Zdrav pojedinac čini zdrav par" je aksiom iza Shake Rekord-a.

Nakon projekcije filma u Italiji su pokrenute spontane inicijative parova koji su izrazili želju da isprobaju ovu terapiju. Iako je reč o filmskoj fikciji, terapija deluje i u stvarnosti.

Parovi su 23. septembra u Beogradu pozvani na projekciju filma! Tada ćemo saznati da li će i u Srbiji Sh.Rek. moći da zaintrigira one koji se pitaju da li njihova veza zaista dobro funkcioniše.

Нема коментара:

Постави коментар