понедељак, 9. септембар 2019.

Novi naslovi u pretplati u Cliu


Pretplatom na Clio nova izdanja ostvarujete

popust od 50%!





Tajib Salih 

preveo s arapskog Srpko Leštarić



U PRETPLATI DO 13. SEPTEMBRA! 


Bаndаršah je zajednički naslov dilo­gi­je koju čine dva kratka romana, Daulbejt (1971) i Mеr­jud (1976). Cela tetra­lo­gi­ja – Zejnova svadba, Sezona seobe na sever, Daulbejt, Merjud čini zao­kru­že­nu roma­nesk­nu pri­ču, koja je na arap­skom do­ži­ve­la bu­kval­no bez­broj izda­nja.Radnja pred­sta­vlja­ nasta­vak auto­ro­ve obra­de teme života u selu Vad Hamid na severu Sudana s broj­nim istim juna­ci­ma ili njiho­vim potom­ci­ma.Vreme u romanu je skokovito dato, društvo proživljava opasnu krizu na rubu haosa, mitske ličnosti i mistični događaji ostavljaju nerešeno pitanje mogućnosti katarze. 

knjižarska cena 1210 din, cena u pretplati 605 din.

Pretplatiti se možete:
  • lično, u prostorijama IP Clio u Gospodar Jovanovoj 63, od 9 do 17 časova svakog radnog dana;
  • on-line, na Clio sajtu. 

       Kontakt: 




Lejla Slimani 

Prevela sa francuskog Ljiljana Mirković



U PRETPLATI DO 17. SEPTEMBRA!

Knjiga Lejle Slimani je snažna i iskrena priča marokanskih žena, zarobljenih u društvu predrasuda i licemerja.

Žene koje je Leila Slimani upoznala govore bez stida i tabua o svojim intimnim vezama i seksualnom životu, koji se odvijaju između pokornosti i prestupa. Jer, u Maroku zakon kažnjava i zabranjuje sve oblike intimnih odnosa izvan braka, kao i homoseksualnost i prostituciju.

Knjiga Seks i laži je suštinsko suočavanje s intimnim demonima Maroka i snažan apel za univerzalnom slobodom žena da imaju izbor, da budu, da vole i žele. 

knjižarska cena 1210 din, cena u pretplati 605 din.




LUJO DAVIČO - Fragmenti života
Saša Brajović
U PRETPLATI DO 17. SEPTEMBRA!
Knjiga Saše Brajović na sveobuhvatan način osvetljava nedovoljno poznatu ličnost Luja Daviča, čije delovanje se odvijalo tridesetih godina prošlog veka. Osim pomno prikupljenih, proverenih, istraženih i verodostojih podataka o samom umetniku, baletskom igraču, koreografu i pedagogu, čoveku modernih shvatanja, učesniku Narodnooslobodilačkog pokreta i, naravno, antifašisti Luju Daviču, tekst Saše Brajović osvetljava i mesto koje je njegova jevrejska porodica imala u predratnom Beogradu, slika kontekts u kome se on školovao i radio, opisuje kretanje, prepreke i uspehe i blago skicira karakter. U tekstu srećemo likove poput Mage Magazinović, Rafaila Blama, Vojislava Vučkovića, Josipa Slavenskog... kao i prikupljena dragocena svedočenja onih koji su ga poznavali. Tačnije, onih koji su ga poznavali i nešto o njemu zapisali.
knjižarska cena 1100 din, cena u pretplati 550 din.

Нема коментара:

Постави коментар