петак, 6. септембар 2019.

NOVO NA FSU: 5 novih programa na Likovnim umetnostima

      Najsavremenije studije vizuelnih umetnosti na FSU



Upišite Slikarstvo, Vajarstvo, Živopis,
Multimedije ili Grafiku 



Imate sklonost ka vizuelnim umetnostima i želite da postanete savremeni umetnik novog doba? Ne odustajte od svojih snova.

Sada na Fakultetu savremenih umetnosti možete da birate između pet novih programa u oblasti likovnih umetnosti. Na raspolaganju su vam studije Slikarstva, Vajarstva, Živopisa, Multimedija i Grafike.

Usmerite i razvijajte talenat u skladu sa svojim afinitetima. Izaberite ono što vas najviše inspiriše i učite od profesora koji su priznata imena u svojim oblastima, iza kojih stoji ogromno iskustvo i bogata praksa.

Septembarski upisni rok je počeo, a klasa 2019/20 skoro je popunjena.

Prijavite se na vreme i obezbedite svoje mesto među odabranima ».
SLIKARSTVO

smerslikarstvo.jpgBez obzira na veliku ekspanziju novih medija, slikarstvo se u svetu vizuelnih umetnosti održalo kao jedan od najznačajnijih umetničkih izraza. Danas slikarstvo predstavlja neku vrstu klasike koja svoje postupke i principe sa uspehom koristi i u vremenima novih medija i naprednih tehnologija.

Na programu Slikarstvo ovladaćete principima rada sa tradicionalnim slikarskim tehnikama, naučićete kako da kreirate multimedijalne radove kroz upotrebu savremenih tehnologija i novih medija, kao i kako da efektno prezentujete svoj umetnički rad široj publici.

Saznajte više o programu Slikarstvo »
VAJARSTVO
vajarstvo.jpg
Moderni vajari se, pored tradicionalnih vajarskih postupaka, koriste i savremenim tehnologijama i 3D modelovanjem, zbog čega imaju mogućnost da se ostvare u brojnim oblastima.

Zahvaljujući svojim znanjima i veštinama, oni se, pored umetnosti, bave i drugim veoma traženim i profitabilnim zanimanjima – od mode, preko osmišljavanja privatnih i javnih prostora, do 3D modelovanja i razvoja VR tehnologija. Na programu Vajarstvo ćete zahvaljujući svojim sposobnostima i znanjima dobiti priliku da kroz primenjeno vajarstvo ostavite zapažen trag u profitabilnim kreativnim industrijama.

Saznajte više o programu Vajarstvo »
ŽIVOPIS
zivopis.jpgNovi program Živopis fokusiran je na to da vam omogući da svoj umetnički talenat upotrebite u službi sakralne umetnosti.

Naučićete kako da ovladate stilizovanim crtežom, da se služite bojom, kreirate lik i figuru i pronađete njihovo pravo mesto u okviru velikih kompozicija. Cilj ovog programa jeste da vam pruži znanja koja će vam omogućiti da radite na kolektivnim ili samostalnim projektima oslikavanja hramova, konzerviranja i restauriranja slikarskih kompozicija sakralne umetnosti.

Saznajte više o programu Živopis »
MULTIMEDIJI
multimedija.jpg
Program Multimediji na Fakultetu savremenih umetnosti osmišljen je tako da obuči mlade kreativce da prepoznaju, istraže i razviju svoje različite talente i da ih zatim uspešno ukrste kako bi se multimedijalno izrazili u polju umetnosti i drugim srodnim oblastima.
Ukoliko vas zanimaju bogate mogućnosti koje nude video i digitalni mediji, zainteresovani ste za tradicionalne i moderne načine umetničkog izražavanja, želite da, kao svi veliki umetnici, stvarate u skladu sa svojim dobom, hoćete znanja i veštine koje će vam omogućiti da se ostvarite u svim sferama kreativnih industrija, onda su Multimediji na FSU pravi put za to.

Saznajte više o programu Multimediji »
GRAFIKA
grafika.jpgDanas je sve izraženija potreba za umetnicima koji se suvereno izražavaju u oblasti grafike. Gotovo da ne postoji moderan umetnički izraz koji nije prožet postupkom grafike: od visoke savremene umetnosti, preko štampanih i digitalnih ilustracija, do kreiranja vizuelnog identiteta brendova.

Zbog toga se s pravom veruje da budućnost pripada grafici. Cilj programa Grafika jeste da stvori savremene umetnike koji će biti sposobni da svoju maštu, kreativnost i inspiraciju pretoče u neponovljive grafike kojima će prenositi snažne i upečatljive poruke kroz brojne kanale savremene komunikacije.

Saznajte više o programu Grafika »
Septembarski upisni rok je počeo.
Budi deo klase 2019/20.
Obezbedi svoje mesto na vreme!
Ovo je prava prilika da se prijavite i doneste odluku koja je važna za vašu umetničku karijeru.

Podsećamo da je septembarski upisni rok počeo i da je još vrlo malo mesta ostalo slobodno. Potrebno je da se što pre prijavite i obezbedite svoje mesto u klasi 2019/20. 


PRIJAVITE SE!!! 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар