петак, 13. септембар 2019.

NOVA POZORIŠNA SEZONA U MALOM POZORIŠTU „DUŠKO RADOVIĆ“ : Gostovanje iz Kine


Malo pozorište „Duško Radović“ prvu predstavu u novoj sezoni izvešće 17. septembra  u 10:30 sati. U prvom mesecu nove sezone za vikend nas očekuju predstave „Plavi čuperak“, „Čudotvorno kresivo“ kao i gostovanje Šijanskog umetničkog pozorišta za decu iz Kine koje će u toku dva dana (28.09. u 17 i 29.09. u 12 sati) izvesti predstavu „Dvadeset i četiri bake“.



Karte za predstavu za decu „Dvadeset i četiri bake“ su besplatne i mogu se podići na biletarnici pozorišta počev od 21. septembra.

Preporučeni uzrast: 3+
Trajanje: 60 minuta



BILETARNICA: 011/7858 440
Radno vreme biletarnice:
svaki dan od 9 do 16 / subota od 10 do 18

Ponedeljak slobodan dan!



Šijansko umetničko pozorište za decu  jedno je od četiri najstarija profesionalna pozorišta za decu u Kini, a osnovano je 1959. godine. Ovo pozorište čine izvanredni glumci dečje drame, među kojima su dobitnici nagrade „Cvet šljive“, i tri nagrade „Zlatni lav“. U toku svog dugogodišnjeg postojanja ovo pozorište izvelo je veliki broj predstava u Kini, ali i na mnogobrojnim gostovanjima širom sveta i tom prilikom steklo je izuzetnu međunarodnu reputaciju.


„Dvadeset i četiri bake“ je prva kineska narodna drama za decu. Koristeći ciklus od „dvadeset i četiri solarna perioda“, koja su u temelju kineske tradicionalne kulture, predstavljene su emocije između bake i unuka kao odraz sudara i komunikacije između tradicije i modernog. Drama je šaljiva, smešna, topla i dirljiva. Pozorišni reditelj je kombinovao narodnu kulturu pokrajine Šensi sa elementima zapadnog kreativnog fizičkog teatra, čineći time predstavu impresivnom i zanimljivom za publiku. 



U oktobru mesecu nas očekuje veliki jubilej, jer će Malo pozorište „Duško Radović“ proslaviti 70 godina rada. Ovim povodom će 23. oktobra biti izvedena predstava za decu po tekstu Jordana Cvetanovića u režiji Juga Radivojevića „Srce u junaka Kraljevića Marka“, i predstavljena monografija pozorišta pod nazivom „70 godina raznolikosti“.
 

Нема коментара:

Постави коментар