среда, 25. септембар 2019.

Nemačka rok grupa Ohrenfeindt nastupa u okviru manifestacije “Evropski dan jezika” u Beogradu




26. septembar, Beograd


Nemačka hard rok grupa Ohrenfeindt nastupiće besplatno u Beogradu, u sklopu manifestacije “Evropski dan jezika”, 26. septembra u 19:45 u sali Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić”. Ova koncertna atrakcija, sa više od 100 nastupa godišnje širom Evrope, u našu zemlju dolazi uz podršku Gete instituta u Beogradu.

Povodom nastupa u Beogradu, frontmen grupe Kris Laut je rekao: 

“Uglavnom prilagodimo setlistu raspoloženju u kome se nalazimo te večeri. Koje je uglavnom glasno, i okrenuto najvećoj mogućoj zabavi. Uvek radimo ono u čemu smo dobri, a to je da sviramo rokenrol iz sve snage. Jako nam je zabavno i osećamo se ispunjenim dok to radimo”.



Ohrenfeindt su nastali 1994. u Sent Pauliju, radničkom naselju u Hamburgu poznatom po bogatom noćnom životu, kao i istoimenom fudbalskom klubu. Značajniji uspon i diskografsku aktivnost započinju par godina kasnije predvođeni frontmenom Krisom Lautom, jedinim aktivnim članom benda od samih početaka do danas. Kao svoje uzore ponosno ističu australijske hard rok i metal legende AC/DC, a muziku benda odlikuju masni gitarski rifovi, snažna ritam sekcija i hrapavi vokal Krisa Lauta.

Evropski dan jezika tradicionalno se održava širom Starog kontinenta na ovaj datum, počev od 2001. godine. U saradnji sa EUNIC Srbija, EU cultural centers at your fingertips  i uz pomoć i koordinaciju Yunus Emre Enstitüsü - Beograd, u Beogradu će ovaj dan, 26. septembra, biti obeležen raznovrsnim programom.

U 9:30 u Skupštini grada Beograda, na programu je Seminar u organizaciji Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, za nastavnike i profesore jezika, o korelaciji između učenja stranih jezika i kultura i razvoja demokratske svesti, razumevanja i tolerancije. Od 11h će u Fondaciji Tempus biti održana ceremonija dodele Evropske jezičke oznake, dok je za termin od 12-16h zakazan Otvoreni dan u Gete Institutu, Francuskom insitutu, Institutu Servantes i Institutu Junus Emre, otvoren za javnost.

Besplatan koncertni program takođe je otvoren za publiku i počeće u 17h u Ustanovi kulture Vuk Karadžić, uz učešće različitih dečijih i omladinskih grupa, nakon čega je za 19:45 zakazan koncert grupe Ohrenfeindt. 

Foto: Patrick Kramer

Нема коментара:

Постави коментар