понедељак, 9. септембар 2019.

STEINWAY & SONS KONCERTNA SEZONA 2019/2020.



Nakon uspešno organizovane prve sezone i nakon uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista Luke Debarga, Arkadij Volodosa, Jevgenij Sudbina i Elizabet Leonskaje, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2019/2020.
zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma kao i da promovišu Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.


STEINWAY & SONS KONCERTNA SEZONA 2019/2020. će beogradskoj publici u mesecima koji nam dolaze predstaviti četiri velika imena pijanizma današnjice.


Sezona započinje 5. oktobar 2019. koncertom Andrej Gugnuna, pijaniste za koga kritičari kažu da je jedan od najuzbudljivijih pijanista svoje generacije.

Gugnin će se premijerno, beogradskoj publici predstaviti u u subotu, 5. oktobra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa početkom u 20h sa programom:

   


  • Betoven sonata B dur, op. 106 Hammerklavier
  • Šopen 24 prelida op. 28



Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.
Cena ulaznica 1.600,00, 1.800,00 i 2.000,00 dinara.

  Andrej GUGNIN, (Andrej Gugnin)

Subota, 5. oktobar, Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u 20 časova

Školovan je u klasama najprestižnijih ruskih pedagoga među kojima su  Mečetina, Lastelski i Naumov a kasnije Gornostajeva na Moskovskom konzervatorijumu. Andrej Gugnin se usavršavao kod Judeniča i Naborea na Internacionalnoj klavirskoj akademiji na jezeru Komo. Takođe, ne treba izostaviti Nataliju Smirnovu koja je danas uspešnom pijanisti postavila temelj koncertnog pijaniste.

Andrej je nosilac prvih nagrada na prestižnim takmičenjima i pripada onim pijanistima koji su potvrdu svog uspeha i talenta našli na prestižnim takmičenjima.
Druga nagrada na takmičenju Betoven u Beču (2013.), prva nagrada na takmičenju Valsesia Musica (2014), zlatna medalja i nagrada publike na Gina Bachauer takmičenju, bili su početni niz u prestižnim nagradama koje je Gugnin osvojio: godine 2016. sa Internacionalnog takmičenja u Sidneju vratio se ovenčan nagradama za najbolje izvođenje sa orkestrom kao i za kamerni i solistički nastup.

Nakon tih uspeha za njega su otvorena vrata koncertnih sala  u Beču Musikverein, Victoria Hall u Ženevi, Carnegie Hall u Njujorku, Abravanel Hall u Salt Lejk Sitiju, Sydney Opera House, moskovska Velika sala Konzervatorijuma kao i Tchaikovsky Concert Hall , Mariinsky Concert Hall, Louvre u Parizu, Tokyo Metropolitan Art Space i Asahi Hamarikyu Hall.

Londonska filharmonija, Državni akademski simfonijski orkestar Rusije, Holandski simfonijski orkestar, Utah simfonija i Sydney Symphony samo su neki od orkestara koji su Gugnina dočekali kao gosta solistu. Sarađivao je sa dirigentima poput Jaap Van Zweden, Reinbert de Leeuw, Daniel Raiskin, Stanislav Kochanovsky, Asher Fisch  a posebno izdvajamo nastup pod dirigentskom palicom maestra Valerija Gergieva sa Mariinskim simfonijskim orkestrom.

Bogata diskografija obuhvata snimke koncerata sa orkestrom, kamernu i solističku muziku a na jesen ove godine se očekuje izdanje za Hyperion Records, za koje je već objavio Posvetu Godovskom, sa delima D. Šostakoviča.

U 2020. godini Betovena, očekuju ga nastupi sa Moskovskom filharmonijom sa kojom će izvesti sve koncerte ovog kompozitora.

 

STEINWAY & SONS KONCERTNA SEZONA 2019/2020.


Andrey GUGNIN

5. oktobar 2019., Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u 20 časova
Ruski pijanista, za koga kritičari kažu da je jedan od najuzbudljivijih pijanista svoje generacije.nosilac prvih nagrada na prestižnim takmičenjima Gina Bahauer i Sidnej. Premijerno će se beogradskoj publici predstaviti delima Betovena i Šopena.


Boris BEREZOVSKI i kamerni orkestar MUZIKON

9. decembar 2019., Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u 20 časova
Proslavljeni pijanista Boris Berezovski, ljubimac beogradske publike postavio je sebi novi izazov - nastupe sa orkestrima ali bez dirigenta. Ovo nije neobično kada su u pitanju koncerti iz perioda baroka i ranog klasicizma ali je svakako kuriozitet kada su na repertoaru koncerti Šostakovića i Šopena. Uz orkestar Muzikon, najavljujemo uzbudljivo i izazovno muzičko veče.


Denis KOZHUKHIN

22. februar 2020., Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u 20 časova
Ekskluzivni umetnik sa Steinway liste, Denis Kozhukhin svoju pripadnost ovom brendu objašnjava sledećim rečima:
Svaki klavir ima svoju jedinstvenu i posebnu melodiju. To je glas kojim pijanisti komuniciraju sa svetom.
Glas Denisa Kozhukhina će se čuti u tumačenju dela Betovena, Šuberta, Griga i Ravela.


Fazil SAY

13. april 2020., Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u 20 časova
Poslednji koncert predstavlja mali "okršaj" u tumačenju dela Betovena i Fazila Saja. Pod nazivom Betoven vs Saj, očekuje nas uvek intrigantan pijanista Fazil Saj i njegovo tumačenje Hamer sonate kao i njegovog  pravog autorskog hita, Troy sonate. 


Нема коментара:

Постави коментар