понедељак, 30. септембар 2019.

DVOSTRUKA AKUSTIČNA PLOVIDBA „GALIJE“




Kada je najavljen prvi koncert izgleda da i sami organizatori nisu očekivali ovakav razvoj situacij. U prijatnoj atmosferu Jazz kantine „Lisabon“ u okviru Kombank dvorane grupa „Galija“ je najavila svoj akustični koncert 1. novembra, mada smo od Jelene Kostadinović Burazor u uvodnoj reči čuli da je dodat još jedan sledećeg dana 2. novembra zbog velikog interesovanja. 



Posle četvrt veka od prethodnog anplagd nastupa, održanog na Badnje veče 1995. godine i 40 godina od izdanja prvog albuma „Prva plovidba“, „Galija“ će obradovati sve poštovaoce njihove muzike. Ovom prilikom bend je izveo tri pesme i kada je Nenad Neša Milosavljević, frontmen i vođa grupe najavio treću „Stare trube“, rekao je da se pesma ne odnosi na njih. Po završetku uz osmeh saopštava: 

„Sledeću pesmu ćete čuti 1. novembra u velikoj sali Kombank dvorane.“ 



Publika će imati prilike da se kao nekada podseti starih, dobrih hitova koji i dan danas ostavljaju tragove u ušima i duši vernih slušalaca, ali ovoga puta obojene toplim zvukom drvenih instrumenata.

U najavnoj svirci pojavio se sekstet u sastavu Nenad (vokal i glas) i Predrag Milosavljević (vokal), Slaviša Pavlović (bas), Dragutin Jakovljević (gitara), Boban Pavlović (bubnjevi)  i Goran Antović (klavijature). U ovom kratkom sešnu bilo je dovoljno videti iskustvo a opet žar i perfekciju kojom grupa vlada na sceni. 



"Galija" sa karijerom od 43 godine u različitim a opet stožer od trojice ljudi je stalno tu. Od Niša do Beograda razvio se intergalaktički duh koji svuda radi na istoj emotivnoj dužini. Jedino što  publika može očekivati to je maksimum profesionalnosti i emocija u pesmama koje znaju ili će naučiti a nedostatak struje verovatno donosi višaka dobrih vibracija.



Ne bi bilo čudno kako vreme odmiče da se ubaci možda još neki koncert u izuzetno udobnoj i akustičnoj Kombank dvorani.


Нема коментара:

Постави коментар