четвртак, 12. септембар 2019.

“Kreativniš” - izložba fotografija kulturnih dešavanja u sferi umetnosti



Otvaranje izložbe fotografija ,,Krativniš“, Mile Teokarević i Kristine Đurđević biće održano 14. septembra 2019. od 20h u kafe-u Dnevna soba. Postavka će biti izložena do 21.9.2019.

 

Ovom izložbom fotografija želele su da prikažu raznovrsna kulturna dešavanja u sferi umetnosti, radi promocije iste i prikazale da Niš ima šta da ponudi i od kulturnog repertoara. Od veceg broja serija odlučile su da izlažu tri, obuhvativši reportažnu fotografiju muzičkog festival Nišvila, Narodnog pozorišta i Izložbu fotografija, sa željom da publici priblize umetnost I podstaknu je da bude aktivna.


Mili Teokarević i Kristini Đuršević ovo je druga zajednička izložba fotografija, na prethodnoj prikazale su seriju fotografija na temu ,,Introspekcija“.



Mila Teokarević, student je treće godine Fakulteta Umetnosti u Nišu, odsek grafički dizajn. Završila je Gimnaziju, društeno-jezički smer u Leskovcu. Učestvovala je na ovogodišnjem festivalu ,,Dev9t” u Beogradu kao i na ,,Pozitivnom uličnom festivalu’’ u Nišu i dobitnik je posebne pohvale za kreativni pristup, kao učesnica foto konkursa ,,Objektivom kroz muziku vol.2“ u organizaciji ,,Drum Dum festivala“ 




U Leskovcu. Finalista je Refoto portala za najbolju fotografiju na temu ,,Ženstvenost“ koju je izložena u galeriji ,,Pro3or“ u Beogradu. Učestvovala je na likovnoj koloniji ,,Pinna“ na Vlasinskom jezeru. Volontirala je kao fotograf ,,Press-a“, na Nišvill-u 2018 i 2019. godine. Bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom i fotografijom.



Kristina Đurđević, student je trece godine Fakulteta Umetnosti u Nišu. Završila je srednju Umetničku školu, odsek grafički dizajn, takođe u Nišu. Volontirala je kao fotograf ,,Press-a“, na Nišvill-u 2018. Izlagala je na grupnoj izložbi fotografija ,,Niš iznutra” u Deliju, 2015. godine. Bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom I fotografijom. Učestvovala je na brojnim konkursima likovnog karaktera.



Ova izložba deo je projekta “Kreativni Niš” koji realizuje udruženje Štek house, a finansijski podržava Fond za Jug Srbije. 



Нема коментара:

Постави коментар