среда, 25. септембар 2019.

EROS U ARENI: “IMA ŽIVOTA” DOK JE DOBRE MUZIKE




Piše: Gordan Gorunović, Belgrade Online

Retko kada je u Srbiji neki koncert najavljen godinu dana ranije. Za ovakav doživljaj je sasvim primereno. Odlično popunjena Štark arena, gde je jedino “lufta” bilo u Fan pitu dočekala je Erosa Ramacotija kako to dolikuje. Većinski deo gledališta su svakako bile dame a dosta njih je znalo asvaku reč koju je pevač otpevao.



Treći deo velike "Vita Ce N'è " ugostio je i Beograd u odličnoj organizaciji Charm Music Serbia. Kada je u pitanju italijanska popularna muzika, Eros Ramacotti je sigurno najveća zvezda koju je izrodila ova zemlja. Na turneji koja je u toku, dokazuje da je i u celom svetu u samom vrhu. Ceo bend i pevač u crnoj garderobi zaposeo je udarni deo sale. Sportska elegancija je samo jednom bila promenjena kada je Eros obukao beli sako kada je svirao klavir iste boje. Jedanaest crnih jahača zagrlila je ove večeri Beograd.



Eros Walter Luciano Ramazzotti rođen u godini mačke u pregrađu Rima ostvario je davno svoje dečačke snove. Da je vatreni fudbalski navijač pokazao je i na bini. Često ih je bilo tačno 11 kada se pridruživao saksofonista. Sve je bilo “pod konac” ali sa puno emocija. Na početku pozdrav na srpskom uz simpatično “hAvAla” na kraju pesama pokazuje da ovaj šarmantni muzičar poštuje svoju publiku. Uz impozantne projekcije na ovalnom zidu iza i savršen ton, ređaju se pesme. Na binu se iznosi beli stilizovani klavir koji svira sam Eros, pa uz povremeno sviranje solo deonica na električnoj gitari i celog bloka sa akustičnom gitarom, gde je sam na bini, videli smo da je odličan svirač.



Sjajne prateće pevačice u duetskim pesmama zamene Anastaziju i Šer a uzavrelo biva u svim delovima Arene. Jedine dve zamerke mogu naći su sledeće a nisu u domenu muzike i organizacije. Pored ljubaznog obraćanja pre samog početka koncerta organizatorke, da je pušenje u sali zabranjeno i da pevaču jako smeta, mladić pored mene nije udostojio nikoga. Nikotinska zavisnost je jača bila od svega. Drugi “problem” je bila devojka iza koja je znala svaku reč svih pesama i zdušno mi pevala na uvo, ali na žalost sluh joj je prošao u dalekom luku. Valjda proporcionalno ide želja za pevanje i glasnost sa nedostatkom sluha. Nema veze. Bitno je uživanje.

Publika u Srbiji prati ovog sjajnog pevača od početka karijere a svi koji su ga ranije uživo gledali mogu samo da potvrde o kakvom majstoru je reč. Sa godinama samo patina dodaje veličinu ovog živog spomenika muzike. Obostrana dobra zabava i razmena najdivnijih emocija su prisutni i ove večeri. Ređaju se veliki hiti kakvi su "Se bastasse una canzone", "Un’ altra te", "Fuoco nel fuoco", "Cose della vita", ali i odlični set pesama sa novog albuma "Vita Ce N’è", "Per le strade una canzone"



 “Vita Ce N’è” turneja kojom promoviše svoje najnovije studijsko izdanje, započeta je u februaru. Ovaj italijanski šarmer će tim povodom otputovati u više od 30 zemalja na pet kontinenata i otpevaće preko 90 koncerata. Ali nisu samo brojke ono što ovu turneju razlikuje od ostalih koje je Eros priređivao svojim fanovima, kompletan spektakl koji je spremio za ovu i sledeću godinu govori u prilog činjenici da može da parira najvećim svetskim zvezdama i njihovim turnejama. 



Bez obzira na težak period u privatnom životu, Eros ne prestaje da ruši rekorde i u skladu sa nazivom novog albuma šalje pozitivnu poruku “Vita ce n’e” – Ima života!

Set lista na turneji:



  1. Vita ce n'è
  1. Per il resto tutto bene
  1. Stella gemella
  1. Favola
  1. Ho bisogno di te
  1. Terra promessa
  1. Dove c'è musica / L'ombra del gigante
  1. Un attimo di pace / Un'emozione per sempre / Quanto amore sei
  1. Buonamore
  1. I Belong to You (Il ritmo della passione)
  1. In primo piano
  1. Adesso tu / L'Aurora / Una storia importante / L'uragano Meri
  1. Un angelo disteso al sole
  1. Un'altra te
  1. Più che puoi
  1. Se bastasse una canzone
  1. Per le strade una canzone
  1. Fuoco nel fuoco
  1. Cose della vita
  1. Musica è
  1. Encore:
  2. Siamo
  1. Per me per sempre
  1. Più bella cosa



Нема коментара:

Постави коментар