уторак, 24. септембар 2019.

Kонференцију КАКО ГРАДИМО СУТРА?

Културни центар Београда, Галерија Артгет
Среда, 25. септембар, од 9:00 до 17:00 сати
Нешто више од недељу дана нас дели од Светске недеље зелене градње #WGBW2019 и кампање #BuildingLife.
Као свој кључни догађај током ове недеље, Савет зелене градње Србије организује конференцију КАКО ГРАДИМО СУТРА? Културни центар Београда и серијал „Архитектура у контексту“ се придружују светској кампањи промоције одрживих принципа градње и подржава нациналног члана Савет зелене градње Србије, отварајући свој простор за представљање принципа и добрих пракси из ове области.
Циљ Конференције је да се подигне свест о емисијама CO2 из свих фаза животног циклуса зграде, а сазнања треба да буду основ да се подстакну нове праксе и нови начини размишљања како би се радило на смањењу тих емисија. Окретањем ка принципу нет зеро емисија, грађевински сектор може допринети стварању одрживе заједнице и још покренути економски раст.
Доба све уочљивијих климатских промена поставља нове изазове већ сада, зато је сада активност у правцу одговорног и одрживог деловња битна како за нас тако и за будуће генерације. Климатске иницијативе, које се покрећу широм света, нам то и потврђују, а иницијатива за декарбонизацију је њихов основ.
Трансформације су потребне у свим сегментима грађевинарства, почев од доносиоци одлука, сектора некретнина, производње материјалиа, пројектовања, извођења, преко одржавања и употребе од стране самих корисника, па све до рушења и рециклаже,односно реупотребе. Зато WorldGBC Светски Савет зелене градње), као носиоц кампање, позива све заинтересоване да се, на локалном нивоу, придруже националним Саветима зелене градње широм света и помогну у изградњи боље будућности!
 
Галерије Културног центра Београда су отворене сваког дана од 12:00 до 20:00, сем недељом, државним и верским празницима.

Нема коментара:

Постави коментар