петак, 6. септембар 2019.

Дешавања у Галерији ФЛУ





До краја септембра 2019. године у Галерији ФЛУ (Кнез Михаилова 53) одржаће се две изложбе:


  • у среду, 11. септембра 2019. године, у 19ч, поводом обележавања јубилеја 70 година постојања Графичког колектива, отвара се изложба ''Графика без превода, Из иностране збирке Графичког колектива''.

Изложба ће трајати до 20. септембра 2019. године.

 
Florian Fausch
100x180 cm
2018

  •   у уторак, 24. септембра 2019. године, у 19ч, отвара се изложба радова Florian Fauscha, гостујућег уметика из Диселдорфа.

Изложба ће бити отоврена до 30. септембра 2019. године.

Florian Fausch
Ulje, akril, šelak (lak), papir na platnu
80x60 cm
2019


Florian Fauscha утопијски су архитектонски пејзажи, који следе сопствена правила.

Јасне и оштре линије дефинишу архитектонске елементе, који се композитно комбинују са апстрактним мотивима, на начин који омогућава истовремено постојање различитих бојених наноса и стилова сликања. Угаони облици подсећају на технике сечења колажа или шаблона који се користе за геометријске композиције. Ако слике погледамо с одређене удаљености, готово као да откривамо нешто попут сликаног колажа или колажног визуелног наратива, који одражавају нашу стварност у њеној различитости.

Florian Fausch
Ulje, akril, šelak (lak), papir na platnu
100x180 cm
2018


Иако је током уметничких студија сликао фигуративне пејзаже, Florian Fausch своје пејзажне теме и мотиве касније чини непрепознатљивим, али тако да их никада у потпуности не негира, тако да се његови радови налазе на танкој линији између апстракције и фигурације. У потрази за својим мотивима, Florian Fausch користи свеприсутно постојање Нових медија и дигиталних слика. На почетку стварања слике налази се конкретан оквир у облику фотографије, која је одабрана из уметникове колекције, часописа, са Интернета, из компјутерске игрице... Инспирације из света штампе и онлајн медија, Florian Fausch, затим, комбинује са својим идејама измеденим техником цртежа. По схватању Florian Fauscha, цртеж представља форму и могућност ''хватања'' и формулисања мисли. Током самог процеса сликања, он даје слободу употребљеним мислима и мотивима, допуштајући им, и чак подстичући их, да преузму самосталан живот. 

Florian Fausch
Ulje, akril, šelak (lak), papir na platnu
80x60 cm
2019


Florian Fausch представља архитектуру као бојену апстракција. Он наноси уљану боју у танким, провидним слојевима, један на други, тако да су различити нивои слике/приказа видљиви. На одређеним местима платно се још увек назире (види) и омогућава поглед на позадину. Тако кроз слојеве боје и њихове празнине, приказ постаје опипљив у својој физичкој величини. Простор и утисак дубине резултат су намерне (свесне) употребе необичне, контрастно живе (вибранте) палете боја, као и примене посебног стила сликања, којима уметник, истовремено, спаја и прожима стварни и симулирани простор приказа. Међутим, резултујићи приказ више се поиграва са сећањима на стварност него са самом стварношћу. Композиције Florian Fauscha сведоче о специфичном уметниковом интересовању за истраживање граница сликарства.

**Део говора Katrin Weilmann са отварању изложбе Просторне утопије у Kunstverein Offenburgu.

Izložba "Stereoskop"
Künstlerverein Malkasten Düsseldorf
02.07.2019 – 29.09.2019


Florian Fausch рођен је 1981. у Цириху. Дипломирао је студије сликарства на Кунстакадемие у Диселдорфу, у класи професора Siegfried Anzinger, а затим је завршио и мастер студије на истом факултету и код истог професора 2008. године. До сада излагао на 18 самосталних изложби и бројним групним изложбама у Диселдорфу, Берлину, Салзбургу, Цириху... 


Florian Fausch
Ulje, akril, šelak (lak), papir na platnu
80x100 cm
2018
 


Нема коментара:

Постави коментар