уторак, 3. септембар 2019.

Dana evropske baštine 2019 (# JEP2019) - "Umetnost i zabava"





Tema Dana evropske baštine 2019 (# JEP2019) je "Umetnost i zabava". Ovom temom će biti obuhvaćeni različiti aspekti nasleđa posvećeni umetnosti i zabavi koji nam omogućavaju da, uživanjm u kulturnim sadržajima, pobegnemo iz svog svakodnevnog života i probudimo u sebi stvaraoce, zaštitnike nasleđa, poznavaoce umetnosti...

Ove godine cilj je da se istraže svi aspekti nasleđa, materijalnog i nematerijalnog, povezani sa zabavom. To je izuzetno široka tema koja pokriva vizuelne umetnosti, bioskop, cirkus, sajmove, ples, proslave, festivale, igre, čitanje, muziku, fotografiju, radio, televiziju, pozorište, turizam i sport.

Ideja je da se građanima omogući da posete i istraže nasleđe koncertnih dvorana, pozorišta, rekreativnih objekata i parkova, i mnogih drugih objekata i saznaju više o njihovoj istoriji i arhitekturi; da nauče sve o kostimima, instrumentima i predmetima koji čine deo istorijskog ili živog nasleđa.

Nasleđe pozorišta, opere, koncerata, plesa, lutkarstva, ulične umetnosti, magije, trikova, žongliranja, pripovedanja, klizanja, multidisciplinarnih umetnosti, pantomime, imitacije, kabarea imaće centralno mesto za vreme Dana evropske baštine.

Nadamo se da će, uz kreativnost i talente velikog broja ljudi koji svake godine svoje dragoceno vreme posvećuju organizovanju ovakvih programa, Dani evropske baštine 2019. godine postati evropsko remek-delo u promociji zabavnih sadržaja u umetnosti i nasleđu.

Нема коментара:

Постави коментар