четвртак, 6. јун 2019.

XX NOĆ KNJIGE : Književne ekskluzive u Noći knjige




Pripremite na vreme svoj spisak naslova za Noć knjige! Ovu jubilarnu dvadesetu manifestaciju obeležiće mnogo novih hitova domaće i svetske književnosti.Noć knjige će se održati u 29 gradova u Srbiji i regionu, na 59 lokacija. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Bijeljini, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću. I ovoga puta, veliki broj Laguninih pisaca družiće se sa čitaocima u Delfi knjižarama, a mnogobrojne biblioteke će odobravati popuste na članarinu i organizovati poseban program.




Popusti na Lagunina izdanja:

za kupovinu jedne knjige biće 25%,
za dve knjige 30%,
za tri knjige 35%,
a za četiri i više knjiga 40%.

Popust na knjige izdavača koji su se priključili Noći knjige kao i na strana izdanja biće 20%, na DexyCo knjige 30%, dok će gift asortiman biti snižen takođe 20%.
 
Samo u knjižari „Borislav Pekić“ u Knez Mihailovoj 48 u Beogradu, kompanija GameS će obradovati gejmere i odobravaće 20% popusta na sve igre i prateću opremu za Noć knjige, osim za konzole, prepaid kartice i artikle koji su na akciji, dok će Dallas Records odobravati 5% popusta za diskove i vinile koji nisu već na akciji.

Uz svaku kupovinu dobijate poklone!


Od autora bestselera „Čovek po imenu Uve“, stiže nam nova knjiga „Put do kuće svakog jutra sve je duži“. Onako kako to samo on ume, Bakman ovde daje nežan prikaz borbe starog čoveka da zadrži svoje najdraže uspomene, kao i načina na koji njegova sudbina utiče na njegove najbliže. 



Pasionirani čitaoci knjiga Jua Nesbea, jednog od najpoznatijih i najboljih savremenih pisaca kriminalističkog žanra na svetu, na svoj spisak moći će da stave i njegov novi roman „Nož“ – dvanaesti u serijalu o inspektoru Hariju Huleu. 

Za sve vas koji ste još pod uticajajem mini HBO serije Černobilj Kulturnik preporučuje knjigu nobelovke Svetlane Aleksandrovne Aleksijevič "Černobiljska molitva." 





Čudesna i potresna knjiga o černobiljskoj katastrofi. Svedočanstvo od kojeg se ježi koža, a opet književno delo biblijskog tona, poput savremenih psalama običnih ljudi koji su posle ove moderne apokalipse našli reči mudrosti, samilosti i utehe. Glavni junaci ove nesvakidašnje dokumentarističke proze su i žrtve i spasioci, i deca i vojnici i žitelji avetinjske ozračene oblasti ograđene tablama upozorenja, i naučnici, psiholozi, lekari, preživeli, evakuisani i povratnici. Oni svi u pero Svetlane Aleksijevič govore reči koje se stapaju u jednu, jedinstvenu Černobiljsku molitvu za postradale i one koji će još dugo snositi teške posledice.


Roman „Na sve strane mali požari“ američke autorke Selest Ing vrlo je snažna i intrigantna priča. Bavi se prirodom identiteta i majčinstva – ali i prividom da se poštovanjem pravila može preduprediti katastrofa. Tu je i knjiga „Tesla: pronalazač modernog“ autora Ričarda Mansona. U pitanju je lucidna, stručno i detaljno istražena biografija briljantnog Nikole Tesle, najbolja nakon njegove autobiografije „Moji izumi“. 



Knjiga „Raj na drugom ćošku“ dobitnika Nobelove nagrade za književnost Marija Vargasa Ljose retko je umešna studija strasti i ambicija dve čuvene ličnosti: impresionističkog slikara Pola Gogena i revolucionarke Flore Tristan. 



Izdvajamo i dva naslova za decu: „Kako su postale ružne reči“ i „Fazoni i fore 2“. U knjizi Dušana Radovića „Kako su postale ružne reči“ nalazi se izbor njegovih najboljih pesama i priča za decu. Sve su vrlo zabavne i poučne, a Radović ih čini još zabavnijim, jer u njima često izmišlja neke nove, urnebesne reči ili one obične pretvara u smešne. A u knjizi Ljubivoja Ršumovića „Fazoni i fore 2“ najmlađi će saznati šta znače uzrečice i nizrečice, otkriti nove spravice neverovatnog pronalazača Raše i čitati viceve svojim roditeljima da bi im vratili osmeh na lice.

Noć knjige, 14. juna od 17 sati do ponoći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, ali i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs!

Нема коментара:

Постави коментар