петак, 5. април 2019.

Блискост у Звездара театру

 
Представа „Блискост“, по тексту Патрика Марбера у режији Снежане Удицки, гостује у Звездара театру 10. априла.
 
 
Глумачку екипу представе у продукцији Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ из Зајечара, чине Ана Танасковић, Милош Ђуричић, Милош Танасковић и Наташа Петровић. 
 
 
 
Блискост je релативизован појам у данашњем свету. Управо зато ова представа поставља питање шта то данас прави јаз између партнера и доводи до немогућности да они буду истински блиски. Тема партнерских односа, која није честа на позоришним репертоарима, заинтригирала је редитељку Снежану Удицки да на сцену постави текст Патрика Марбера, који је први пут изведен 1997. године у Лондону. 
 
 


„Савремено друштво је наметнуло образац зближавања двоје људи искључиво на сексуалном, површном нивоу, а занемарило зрео партнерски однос. Тако смо постали део света у коме свима недостаје љубав, а појединац је неспособан да је пружи, јер нема капацитете за било какву врсту дубљег откривања емоција. Већина нас не разликује љубав од љубавне везе, јер верујемо у мит да нас само велика љубав може учинити срећнима и да таква љубав не тражи никакав труд нити било какву врсту одрицања”, каже редитељка Снежана Удицки.
 
 
 
Представа „Блискост“ премијерно је изведена 5. марта у зајечарском позоришту. „Блискост“ је љубавна мелодрама са комичним елементима у којој ће публика моћи да се препозна.

Нема коментара:

Постави коментар