уторак, 19. фебруар 2019.

СПЕЦИЈАЛНА ПРОЈЕКЦИЈА Vip Кинотека: Три карте за Холивуд - рестаурирана верзија


Свечана сала, Узун Миркова 1 / Четвртак, 21. фебруар 2019. / 17:00 / 19:00 

У оквиру пројекта Vip Кинотека 21. фебруара у Југословенској кинотеци биће приказан дигитално рестауриран филм „Три карте за Холивуд“ редитеља Божидара Николића у продукцији Центар филма, РТС-а и Кодекс-поинта.
Две бесплатне пројекције овог филмског остварења из 1993. године заказане су за 17 и 19 часова у свечаној сали у Узун Мирковој 1.

„Три карте за Холивуд“ је носталгична прича и драматична комедија која се дешава у руралној Југославиј у време Кубанске ракетне кризе из 1962. годиине. Прича о три дечака који су опчињени магијом седме уметности, одлучују да из своје забите варошице побегну, ништа мање, него право у Холивуд. У исто време локални полицајац еуфорично организује дочек Маршала Тита, председника државе, а његови „строго контролисани“ грађани под утиском драматичних догађаја око Кубе почињу да се деле на два табора, решена да истерају до краја оно што неће успети Хрушчову и Кенедију...

Пројекат Vip Кинотека има за циљ да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја. Овим пројектом, који се спроводи у сарадњи Југословенске кинотеке и компаније Vip mobile и који тренутно обухвата десет филмских остварења, започет је дуго очекивани процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа.


Четвртак, 21.2.2019.
17:00 / 19:00 / Свечана сала, Узун Миркова 1
БЕСПЛАТНЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ

ТРИ КАРТЕ ЗА ХОЛИВУД (СРЈ, 1993)
РЕСТАУРИРАНА ВЕРЗИЈА

Улоге: Бранислав Лечић, Богдан Диклић, Љубиша Самарџић, Неда Арнерић, Велимир Бата Живојиновић, Бранислав Јеринић, Весна Станојевић, Драган Николић, Слободан Ћустић, Весна Чипчић, Милутин Караџић
Сценографија: Миленко Јеремић
Музика: Војислав Костић
Монтажа: Бранка Чеперац

Фотографија: Божидар Николић
Сценарио: Жељко Мијановић
Режија: Божидар Николић
 

Нема коментара:

Постави коментар