четвртак, 7. фебруар 2019.

Metropolis Jazz Fest




I ove godine održava se dvodnevna muzička manifestacija „Metropolis Jazz Fest 2019“ u četvrtak i petak 7. i 8. marta u Domu omladine Beograda i Muzičkoj kući Metropolis.

U četvrtak 7. marta u Domu omladine Beograda, sala “Amerikana”, nastupiće preko 20 sjajnih, talentovanih jazz virtuoza mlađe generacije u sastavu: The Ikigai Collective, Nikolov-Ivanović Undectet, Fish in Oil i METROPOLIS ALL STARS. Cena karata je 800 dinara i mogu se nabaviti na blagajni DOB-a, u Muzičkoj kući Metropolis i na svim prodajnim mestima tickets.rs (ex EVENTIM).



The Ikigai Collective je džez sastav Stevana Milijanovića (klavijature), mladog umetnika i studenta FMU – Katedra za džez i popularnu muziku. Pored njega, ovaj kolektiv čine Denis Nikičić (gitara), David Gegić (bas) i Aleksa Milijanović (bubnjevi).

Nikolov-Ivanović Undectet je jedan od najambicioznijih internacionalnih džez projekata u celokupnoj istoriji džeza sa ovih prostora koji udružuje talente Vladimira Nikolova (klavir, gitara, kompozicije, aranžmani) i Srđana Ivanovića (FRA, bubnjevi i kompozicije) sa devetoro vrhunskih muzičara mlađe i srednje generacije – Luka Ignjatović (alt saksofon), Kristijan Mlačak (tenor saksofon), Đorđe Kujundžić (bariton saksofon), Marko Đorđević (truba, fligelhorna), Miloš Jovanović (horma), Vladimir Vereš (trombon), Miloš Budimirov (tuba), Marko Živadinović (AUT, harmonika) i Mihail Ivanov (BGR, kontrabas i bas gitara). Sastav je 2018. godine objavio album „Artistry In Broken Rhythm“ za etiketu Metropolis Jazz.




Fish In Oil je kultni beogradski sastav koji je karijeru započeo davne 1993. godine. Njihov muziku teško je smestiti u jedan žanr jer su njihovi instrumentali bogati jazz, rock i eksperimentalnim zvucima uz osetni uticaj filmske muzike. Njihov treći, dvostruki album, „3 ključa“ kritičari smatraju remek delom novijeg srpskog džeza, a u oktobru 2018. objavili su i četvrti album „Sve će biti u najboljem redu“ koji ima sjajan prijem kod publike.

Metropolis All Stars je ekskluzivni sastav vrhunskih džez izvođača novije generacije koji će premijerno nastupiti na Metropolis Jazz Festu 2019, a zajedničko im je to što su svi oni neke od sopstvenih jazz projekata objavili za Metropolis Jazz etiketu. Na jednom mestu čućete Igora Miškovića (Hashima) na gitari, Aleksandra Grujića na klaviru, Uglješu Novakovića na saksofonu (Uglješa Novaković Quintet) i Borisa Šainovića na basu (Schime Trio + 1).





U petak 8. marta od 20h u Muzičkoj kući Metropolis održava se Metropolis Jazz Fest After Party, koji će obeležiti promocija novog Metropolis Jazz sajta, promocije novih Metropolis Jazz izdanja, te koncertni nastup vokalnog kvarteta Ming i njihovog pratećeg benda. Ulaz je slobodan. Rezervacije mesta na 063/237-020.

Ceo Metropolis Jazz Fest prati i prodajna akcija na sva džez izdanja od 7 do 11.3. u Muzičkoj kući Metropolis kao i na online shop-u.

Нема коментара:

Постави коментар