среда, 6. фебруар 2019.

СЕРГЕЈ ПОЛУЊИН ГОСТУЈЕ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У БЕОГРАДУ




Један од најпознатијих балетских уметника данашњице, кореограф и глумац Сергеј Полуљин представиће се београдском публици три вечери заредом  7, 8. и 9. марта на Велиkој сцени  позоришта у 19:30 главном улогом у балету „Посвећење“, у кореографији Јуке Оиши.

Представа је инспирисана кореографијом и извођењем Вацлава Нижинског на чувену композицију Игора Стравинског „Посвећење пролећа“.

Полуњин, рођен 20. новембра 1989. године у украјинском граду Херсону, освојио је планету својим наступима са готово свим највећим светским балетским ансамблима. 

Нарочито постаје  планетарно популаран широком кругу публике након објављивања видеа „Take me to Church” на музику Хозијера, у режији Дејвида Лашапела. 


Kаријеру је почео 2006, а са 19 година постао је најмлађи првак лондонског Kраљевског балета у историји ове уметничке куће.

Полуњин је наступао и у Михенској Штац Опери, Бољшој театру, позоришту Станиславски у Москви, лондонској Ројал Oпери, Миланској скали, Марински театру у Санкт Петербургу и бројним другим сценама широм планете. 

Познат је и по свом бунтовништву против естаблишмента и позивима да се класичан балет извуче из елитистичких кругова. 

Овај Украјинац, вансеријски таленат у својој уметности, од 2016. године, је и држављанин Србије, у којој је основао и Фондацију „Сергеј Полуњин“ са циљем да промовише балет и игру најширој публици, одајући почаст класичном балету, а уводећи савремени плесачки израз у интерпретацију.

Улазнице могу да се купе на билетарници Народног позоришта у Београду од 6.фебруара. Цене карата, у зависности од категорије места, износе 4000, 3200, 2200, 1200, 1000 и 300 динара.

Нема коментара:

Постави коментар