недеља, 10. април 2016.

NAJAVA: Ključevi od Leraha u Beogradskom dramskom pozorištu




Ključevi od Leraha  Nikolaja Koljade, u adaptaciji i režiji Nataše Radulović, naziv je novog poduhvata Beogradskog dramskog pozorišta, za koji su probe upravo počele.   


Premijera je planirana za  4. oktobar 2016. godine. 

U pitanju je rana (1993), retko izvođena drama  jednog od najznačajnijih, savremenih, ruskih dramatičara, Nikolaja Koljade. Nikolaj Koljada  u Beogradu boravi povodom Festivala savremene ruske drame, koji se održao tokom ovog vikenda u UK Vuk. 

U Ključevima od Leraha se uhvatio u koštac sa mračnom fantazmagorijom o čežnji za slobodom i ljubavlju, za domom i spokojem. Koja ako je neostvarena postaje svojevrsni okidač za zatvoreni krug mentalnog kaveza.


Ovaj lucidni „bal nakaza“, kako ga pisac naziva, sastavljen je od makabričnog, jezičkog plesa izuzetno slikovitih ženskih likova, koji od turobne prošlosti ne mogu da pobegnu, čak ni kada je pokopaju


Autorsku ekipu predstave čine scenograf Maja Vasić, kostimograf Lara Popović, kompozitor Ana Krstajić i grafički dizajner Jelena Popović. 

Igraju: Elizabeta Đorevska, Olivera Viktorović Đurašković, Andreja Kuzmanović, Joakim Tasić, Pavle Jerinić i Anđela Jovanović.

Нема коментара:

Постави коментар