петак, 18. март 2016.

U nedelju počinje 63. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma




U nedelju 20. marta u 20h u Domu omladine Beograda počinje 63. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma. Norveško-dansko-švedsko-ruski film “Varičela” i grčki film “A Family Affair” biće prikazani na otvaranju festivala.

Rediteljka filma “A Family Affair” Angeliki Aristomenopoulou koja je i gošća ovogodišnjeg festivala, obratiće se publici pre projekcije filma.


Festival će zvanićno  proglasiti otvorenim predsednik Odbora g. Andreja Mladenović - zamenik gradonačelnika grada Beograda, a publici će se obratiti i  Nenad Popović, umetnički direktor 63. festivala.

Nagrada za životno delo biće dodeljena posthumno, reditelju Dejanu Kosanoviću.

Nagrade će se dodeljivati za najbolji film u svakoj selekciji – animirani, kratki igrani, kratki dokumentarni i dugometražni dokumentarac. Biće dodeljene nagrade i za najbolju kameru, montažu, dizajn zvuka ili kompoziciju koje se dodeljuju isključivo domaćim filmovima.


Do 26. marta biće prikazano 78 filmova u takmičarskim selekcijama, i 31 film u revijalnom programu. Biće dodeljeno ukupno 15 nagrada. Grand prix festivala biće dodeljen najboljem kratkometražnom filmu kao i najboljem dokumentarnom filmu. 

Cena karata za sve projekcije je 200 din i mogu se kupiti na blagajni Doma omladine Beograda.

Нема коментара:

Постави коментар