понедељак, 21. март 2016.

PSIHOMODO POP u Mikser Housu / 15. april / 21h



Povodom obeležavanja 15. godišnjice od smrti Džoija Ramona, Mikser House i beogradski festival subkulture Paralel 15. aprila priređuju celodnevni program posvećen gitaristi čuvene američke pank grupe „Ramones“.

Program će obuhvatiti izložbe, video projekcije, CD i DVD izdanja, razgovore, a posetioci će biti u prilici da prisustvuju tribini na kojoj će moći bliže da se upoznaju sa likom i delom legendarne ikone kontrakulture. Jedan od govornika biće i Davor Gobac, frontmen kultnog sastava Psihomodo pop, čije se stvaralaštvo u značajnoj meri oslanja na pank zvuk koji su stvarali Ramonsi.

Program će kulminirati koncertom „hrvatskih Ramonsa“, koji su svojim načinom sviranja, muzikom i stilom, ostavili upečatljiv trag na rok bivše Jugoslacvije. Psihomodo pop uspeo da se nametne kao nezaobilazan faktor rok izraza na ovim prostorima, uvek rado viđeni, rado slušani, svojom pojavom i scenskim nastupom, publiku ne ostavljaju ravnodušnim. Usprkos tome što deluju više od trideset godina oni i dalje, jednakim žarom, priređuju nova, sve bolja muzička iskustva i iz godine u godinu dokazuju da pravi kvalitet ne stari, već samo menja boje.

Nakon što su karajem prošle godine obeležili jubilej izleta u akustične vode nizom od tri rasprodata unplugged koncerta u zagrebačkoj „Gaveli“, bend koji iza sebe ima pet Porina, među kojima su priznanja za najbolji rok album i album godine, nedavno je izdao i vinil „Ćiribu Ćiriba“ koji će promovisati na beogradskom koncert u Mikser House-u.

Legendarni hrvatski bend je osnovan 1983. godine i to prelaskom Davora Gobaca u andergraund sastav „Neron“ koji ubrzo nakon što im se Davor pridružio menja ime u Psihomodo pop. Zvuk Psihomodo popa je utemeljen na pank roku koji je do danas ostao njihov primarni žanr, a bend je popularnost stekao upečatljivim živim svirkama koje su neodoljivo podsećale na energiju nastupa Igi Popa, Roling Stonsa i Ramonsa. U prilog njihovom neospornom kvalitetu ide činjenica da je sastav oformio vernu armiju fanova već u prve dve godine postojanja, uprkos činjenici da su prvi zvanični album izdali dek pet godina nakon osnivanja.

Do danas, iza sebe su ostavili čak 14 izdanja (studijskih, live i kompilacija), a 15. aprila će publici predstaviti i najnovije, 15. izdanje, vinil iz 2014. godine.

Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 700 dinara, dok će na ulazu cena biti 900 dinara

Нема коментара:

Постави коментар