понедељак, 7. март 2016.

44. FEST - VRELE NOĆI BELGIJE




Belgika je priča o dva brata: harizmatičnom i temperamentnom Frenku – mužu, ocu i neizlečivom ženskarošu, i njegovom ambicioznom ali neiskusnom, jednookom mlađem bratu Džou, koji je vlasnik ozloglašenog bara pod imenom Belgika. 

Jedno neugledno mesto uz veliki trud postaje noćni klub na „glasu“. No, uspeh sa sobom nosi i manje privlačan prtljak, koji može da ga uništi. 


Kada Frenk pomogne da Belžika postane najpopularnije mesto dobre muzike, lepih ljudi i razvrata, braća se udružuju i proširuju bar. Belžika ubrzo postaje još veća i još bolja. Ovo mesto postaje Nojeva bajka iz dokone svakodnevnice. Čini se da su braća otkrila formulu uspeha, dok ne shvate da je vođenje posla tih razmera komplikovanije nego što su mislili, zbog čega trpi njihov odnos i njihov lični život. 


Ova precizno osmišljena priča brzog ritma, koju prate eklektički zvuci proslavljenog belgijskog benda Soulwax, pokazuje opojni put ka uspehu i pad koji za njim sledi.


Feliks van Groningen rođen je 1977. godine u Gentu, u Flandriji, Belgija. Diplomirao je audiovizuelne umetnosti 2000. godine na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti u Gentu.  On je filmski režiser, scenarista i producent. Prekinuti krug je njegov četvrti dugometražni film posle Steve+Sky (Nagrada Joseph Plateau za najbolji belgijski film), With Friends Like These (nominacija za Oskara 2014) i pohvaljivan film The Misfortunates.


Odlomak iz filma možete pogledatiovde

VRELE NOĆI BELGIJE Belgica

    Država:     Belgium / France
    Program:     Glavni program - van konkurencije
    Trajanje:     97'
    Režija:     Felix van Groeningen
    Uloge:     Stef Aerts, Tom Vermeir, Stefaan De Winter

Нема коментара:

Постави коментар