уторак, 29. март 2016.

Концерт у Дому Омладине Београд: DELTA MOON & COTTON PICKERS



петак, 01. април 2016. у 21:00

ДОБ//Клуб

Са задовољством обавештавамо домаћу јавност да ће се концертна промоција једног од најбољих прошлогодишњих блуз/рок издања у свету, бенда Delta Moon из Атланте (САД) одржати у петак, 1. априла у Дому омладине Београда са почетком у 21 час, у склопу европске турнеје на коме промовишу албум Low Down. Као подршка на промоцији ће се појавити један од наших најбољих и концертно најзаступљенијих блуз/рок састава, Cotton Pickers.

Delta Moon је формиран касних 90-их када је Том Греј (Tom Gray) упознао Марка Џонсона (Mark Johnson) у музичкој продавници у Атланти и када је покушао да му прода Добро гитару из гепека свог комбија. Девојка која је била са Марком је шапутала „Хајдемо овавде“. Марк није купио гитару, али су њих двојица разменили телефонске бројеве и ускоро су кренули да наступају по клубовима у Атланти. Редовно су се састајали радећи на аранжманима класичног блуза и оригиналним песмама за две слајд гитаре. Придруживши им се и певачица Ђина Ли (Gina Leigh) и ротирајућа екипа перкусиониста, бубњара и басиста, бенд је свирао на фестивалима и клубовима широм Атланте и југа Америке.

Марк је дошао до имена Delta Moon након ходочашћа у Мади Вотерсову (Muddy Waters) брвнару код Кларксдејла (Clarksdale). Након објављивања њиховог деби албума Delta Moon, марта 2002. године бенд је почео да досеже даље од куће и брзо је сабрао зид пун награда „локално најбољи“. Оно што их је заиста лансирало на националној сцени било је када је Delta Moon надмашио других 50 и освојио престижни Интернатионал Blues Challenge у Мемфису у јануару 2003. године. Јуна те године објавили су свој други албум Live, снимљен у Tree Sound студију у Атланти. Бенд је тог лета изгласан као најбољи свеукупни музички наступ у Атланти (Best Overall Music Act in Atlanta) од стране Creative Loafing Readers.

Након године турнеје у Северној Америци и Енглеској, бенд је у јуну 2004. објавио Goin' Down South. Бубњар Скот Калисон (Scott Callison) који је свирао у раним данима бенда придружио се поново 2003. У јесен 2004. Ђина је изашла из бенда, а шест недеља касније Кристин Маркитон постала је нова певачица Delta Moon-а. Албум Howlin објављен је 2005. и од тада је њихов најуспешнији до даљњег.

Бенд је довршио круг последњим изменама у постави и Delta Moon је рођен (поново), као чврст четворочлани бенд, басиста Франхер Џозеф (Franher Joseph) и бубњар Вик Стафорд (Vic Stafford; Blueground Undergrass, Donna the Buffalo, Toubab Krewe) комплетирали су тренутну поставу.

Последњи албум групе Delta Moon, Low Down, објављен у мају 2015. године је рокерски сет од 12 песама, садржи 9 оригиналних песама главног текстописца групе Тома Греја (Tom Gray, писца године блуз песама „Roots Music Association’s“, 2008) и садржи обраде песама Боба Дилана (Bob Dylan), Тома Вејтса (Tom Waits) и Скипа Џејмса (Skip James). 

Cotton Pickers су тренутно један од наших најбољиих и концертно најзаступљенијих блуз/рок састава који наступају широм регије. Иза себе имају одличан дебитански албум Slaughterhouse Blues који промовишу уз фузију познатих блуз и рок стандарда у њиховом маниру. Бенд интензивно ради на новим песмама које ће публика у Београду имати прилике да чује.

Улазнице у продаји преко система Евентим, Gigstix, DD Tickets, као и у Felix (ТЦ Сремска) и Жила шопу (Чумићево сокаче). Промо цена 400, претродаја 600, док ће на дан концерта износити 800 динара!

Delta Moon

Website: http://www.deltamoon.com/
Facebook: https://www.facebook.com/deltamoon/
YouTube: http://www.youtube.com/user/deltamoonvideo
SoundCloud: http://soundcloud.com/delta-moon

Cotton Pickers

Facebook: https://www.facebook.com/PickersCotton

Нема коментара:

Постави коментар