субота, 5. март 2016.

44. FEST - DAMA IZ DVORIŠTA




Scenario Alena Beneta zasnovan je na istinitoj priči o gospođici Šepard (koju tumači veličanstvena Megi Smit), ženi nepoznatog porekla koja je „privremeno" parkirala svoj kamionet u dvorištu Benetove kuće u Londonu i tu ostala da živi narednih petnaest godina. 


Ono što počinje kao nevoljna usluga, vremenom postaje odnos koji će promeniti njihove živote. Snimljen na ulici i u kući u kojoj su Benet i gospođica Šepard živeli svo to vreme, nagrađivani reditelj Nikolas Hajtner ponovo udružuje snage sa scenaristom Alenom Benetom (Ludilo kralja Džorža, The History Boys) kako bi preneli na veliko platno ovaj redak i dirljiv portret.


Nikolas Hajtner rođen je 1956. godine u Mančesteru, Engleska. Jedan od najuglednijih britanskih pozorišnih i operskih reditelja, Hajtner je takođe priznati filmski stvaralac, dobitnik BAFTA nagrade za najbolji britanski film (Ludilo kralja Džorža).

Odlomak iz filma možete pogledati ovde 

DAMA IZ DVORIŠTA - The Lady in the Van

    Država:     Velika Britanija 2015
    Program:     Fest 44
    Trajanje:     104’
    Režija:     Nicholas Hytner
    Uloge:     Maggie Smith, Alex Jennings, Jim Broadbent, Frances de la Tour, Roger Allam
    Festivali: 2015 Cannes Film Festival, Toronto International Film Festival, Valetta Film Festival - Winner Best Film, BFI London Film Festiv
   Fotografija: Andrew Dunn
    Montaža:  Tariq Anwar
    Muzika:  George Fenton
    Producent:  Kevin Loader, Nicholas Hytner, Damian Jones
    Produkcija:  Comme Des Cinémas, Nagoya Broadcasting Network, Twenty Twenty Vision

Нема коментара:

Постави коментар