недеља, 6. март 2016.

44. FEST - Moja velika noć




Ova urnebesna komedij zaviruje u svet iza kamere. Svet kojim vladaju uobražene zvezde i nesnosni producenti, a hleb statista ima sedam kora. Kako dočekati Novu godinu već u avgustu!


Hose učestvuje na snimanju novogodišnjeg šou-programa. Sa grupom statista provešće nedelju dana zatvoren u studiju, gde će, okupan u znoju, proslavljati lažni doček 2016. 

Po stotinu puta iznova, sve dok nadobudni režiser ne bude zadovoljen njihovim aplauzima. Ni zvezde šoua nisu oduševljene. Večiti rivali, pevači Alfonso i Adan, sabotiraju jedan drugog zarad najgledanijeg nastupa. 

Voditelji se, takođe, ne podnose i utrkuju se kako bi stekli poverenje producenta, koji očajnički pokušava da spreči zatvaranje televizije. I dok se smeju i aplaudiraju besmislenim nastupima, statisti šize od muke, a naš junak Hose se zaljubljuje u koleginicu Palomu... 


Može li dobar čovek da preživi ovu „šljokičavu" farsu koja odslikava pravi život?


Aleks de la Iglesija je rođen u Bilbau, u Španiji, a diplomirao je filozofiju na Univerzitetu Deusto. Njegovi najznačajniji filmovi su: Acción Mutante, The Day of the Beast, Dance with the Devil, Dying of Laughter, Common Wealth, Ferpect Crime, The Last Circus i Witching & Bitching. Mi Gran Noche je njegov najnoviji film. On je kultni reditelj, a njegov rad tonom i stilom nalikuje Giljermu del Torou. Pripada “nezvaničnoj” novoj generaciji hispanskih reditelja koja, pored Toroa, uključuje i Injaritua, Kuarona i Rodrigesa.


 Odlomak iz filma možete pogledati ovde


MOJA VELIKA NOĆ Mi gran noche

    Država:     Spain
    Program:     Fokus Evropa
    Trajanje:     100'
    Režija:     Alex de la Iglesia
    Scenario:     Jorge Guerricaechevarría, Álex de la Iglesia
    Uloge:     Raphael, Mario Casas, Pepón Nieto, Hugo Silva
    Festivali:     2015 Toronto International Film Festival
    Fotografija:     Ángel Amorós
    Montaža:     Domingo Gonzalez
    Muzika:     Joan Valent
    Producent:     Enrique Cerezo
   Produkcija:     Canal Plus, Enrique Cerezo Producciones Cinematográficas S.A., TVE
    Distibuter:     Dexin Film


Нема коментара:

Постави коментар